„Ponovi laž sto puta i laž će postati istina.“

„Ponovi laž sto puta i laž će postati istina.“
    (pravilo nacističke propagande u komiškoj zbilji)



Upravo se tom metodom već poduže vrijeme služi komiška gradska vlast putem svojih medija (u kojima je u svojstvu člana Uredništva i osobno gradonačelnica Tonka Ivčević) dok već višekratno optužuje „novu vlast“ devedesetih za skidanje spomen ploča u Komiži  i to 1992. godine .
Svima je poznato da je nakon odlaska talijanskih okupatora 1943. godine u Komiži uslijedila komunistička strahovlada koja je doslovno drmala Komižom pola stoljeća.
Iz konstrukcije gradonačelničinih manipulatora dade se zaključiti da bi ta „nova vlast“ devedesetih trebala biti HDZ-ova.
ISTINE radi (a ne radi obrane od klevetnika) obznanjujemo ČINJENICE i to redom:
  1. TOČNO je da su na ljeto 1992. godine u Komiži skinute spomen-ploče koje je protunarodna komunistička vlast postavljala od 1950. do 1984. godine.
Toga su ljeta doslovno uklonjeni:
    • Spomenik na rivi postavljen 1984. godine u spomen na dolazak Josipa Broza na otok Vis (6 kamenih gromada koje su simbolizirale 6 republika);
    • spomenik ispred Pošte;
    • spomen ploča posvećena Crvenoj komuni na Komuni;
    • spomen ploča palim borcima NOR-a na Škoru;
    • spomen – ploča na mjestu pogibije Nikole Marinkovića – Topa u Ribarskoj ulici;
    • spomenik Vinku Sonjari u školskom dvorištu.
  1. Uklanjanje spomen-ploča obavili su radnici Mjesne zajednice Komiža postupajući po NALOGU: Skupštine Mjesne zajednice Komiža i tajnika Mjesne zajednice Komiža. Predsjednik Skupštine MZ Komiža bio je pokojni ANDRIJA ŠIMIĆ (tada član SDP-a) a tajnik MZ Komiža pokojni ZORAN FRANIČEVIĆ (tada nezavisni uz potporu SDP-a).
  2. POVOD uklanjanju spomen obilježja bio je strah od izgreda jer su toga ljeta 1992. godine došli na odmor u Komižu ranjeni branitelji iz 3. brigade Zbora narodne garde. Naime, pod simbolom četničkih ali i komunističkih obilježja, izvršena je agresija na Hrvatsku.
  3. Nova vlast u Komiži je uspostavljena tek u travnju 1993. godine kada je konstituirano Općinsko vijeće Općine Komiža sa 16 HDZ-ovih vijećnika. Nova vlast je u Komiži skinula samo jedno obilježje i to spomenik Nikoli Mardešiću ispred Neptuna, postupajući po zamolbi njegove kćeri.

Dakle, spomen obilježja u Komiži maknuta su 1992. godine i to je jedina istina.
Sve drugo su KLEVETE jer su spomenike makli baštinici KPJ, dakle politički sljednici istih onih koji su spomenike i postavljali od 1950. do 1984. godine.
HDZ Komiže smatra da je SDP-ova vlast MZ Komiža (A.Šimić i Z.Franičević) uklanjenjem spomenika postupila ispravno i odgovorno u tadašnjim političkim prilikama i ratnom okruženju.
Gradonačelničini mediji tendenciozno nastoje iskriviti povijesne činjenice kada iznose očigledne laži (nova vlast 1992.?!) jer istovremeno veličaju i poginulog Nikolu Marinkovića – Topa i tajnika MZ –Zorana Franičevića koji je naredio skidanje spomen obilježja.


Kada ga je jedan prijatelj opomenuo zbog klevetanja Bernharda Weissa, tadašnjeg predsjednika berlinske policije, inače Židova,  Paul Joseph Goebbels je rekao da ga sam Weiss nimalo ne zanima, nego samo propagandni učinak koji će ta kleveta izazvati.
Već kasnije, kao Reichov ministar narodnog prosvjećenja i propagande 1937. u svom dnevniku piše: „Židovi moraju nestati iz Njemačke, zapravo iz cijele Europe. To će potrajati, no mora se i hoće se dogoditi.
Kad se analiziraju ove, naizgled danas nevažne rasprave o spomen-obilježjima, može se tek zaključiti da se i iza ove klevete kriju odgovori na pitanja: Zbog čega, pored brojnih praznih i neiskorištenih prostora u Komiži,  komiški zet mora kupovati zemlju, graditi pogon i otvarati radna mjesta u Sinju.... ili koga to, kao Židove u Trećem Rajhu, sadašnja komiška vlast želi protjerati iz Komiže?

Primjedbe

  1. @lucica1122:Hvala na komentarima,molimo vas da se suzdržite od uvreda.
    Preporučujemo da tekstove čitate više puta radi boljeg razumijevanja napisanog.

    OdgovoriIzbriši
  2. Što se tiče ovoga za one koji su zaboravili- ču ih prisjetiti,
    a za one koji ne znaju -če znati detaljnije u komentaru novijeg datuma.

    ISTINU SE NE SMIJE KRITI I PROTIV NJE NE MOŽE NITKO NIŠTA!

    A oni kojima se istina ne sviđa- "NEKA JE NE RADE"!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!