Komiža uništena od - neizmjerne ljubavi!?

Čudna je ta ljubav za Komižu...
Na nedavnoj tribini o "famoznom" uređenju komiške rive, svoju je potporu projektu "adaptacije i sanacije" rive izrazila i jedna gospođa, nekad "prva dama" Komiže, kazavši kako ona voli Komižu...

Čak dva mandata Komiža je bila izložena velikoj, neizmjernoj, ali čudnoj ljubavi...

ZATVARANJE ŠKOLA
"Oni bi meni tebe poludili!" - govorio je nekada jedan komiški roditelj svome djetetu o učiteljima. Možda je to bilo polazište zbog kojega su upravo u mandatu 1997.-2005. u Gradu Komiži čak dvije škole zatvorile svoja vrata (ugostiteljski odjeli Srednje škole i Područni odjel OŠ u Podšpilju) a jedna je škola dobila "nogu u guzicu" izbacivanjem iz svoga prostora (Glazbena škola Josipa Hatzea).

ZATVARANJE UREDA DRŽAVNE UPRAVE 
Iz "ljubavi" prema Komiži, još tada je započela "reforma" državne uprave pa je Višanima "vraćen" Ured za prostorno uređenje i graditeljstvo (koji izdaje građevinske dozvole) a i Matični ured je prestao sa stalnim radom u Komiži jer su Komižani valjda pretjerali sa traženjem svojih rodnih listova, domovnica i sl.

ZAUSTAVLJANJE PROJEKATA
Čak 3 velika projekta su zakočena i zaustavljena iako su već bili potpisani ugovori i osigurani novci: projekt uređenja Staračkog doma, projekt uređenja turističkog naselja u vojarni Rogači i projekt izgradnje vjetroparka na Stupišću.


SMRT "NEPTUNA"
I na koncu, iako je zbog važnosti trebalo odmah na početku, u vrijeme ove "neizmjerne ljubavi" za Komižu, dozvoljena je famozna "privatizacija" i na kraju - stečaj "Neptuna" d.d.
Mrtvi "Neptun" - spomenik jedne neobične ljubavi prema Komiži
"USPJESI"
A što je ostalo nakon tih mandata: 
- "polivalentna" dvorana za 1 šport (?!), 
- projekt "Ravno" koji je završio kao slučaj Interpola, 
- čudan odnos prema gradskoj imovini (potpuno uništen Dom JNA, prepuštanje starog hotela, bašte i ambulante, "dogovori" koji su rezultirali kasnijim gubitkom Čitaonice...)
- rješenje grobnog mjesta za velikog književnika na gradskom groblju najobičnijim izbacivanjem posmrtnih ostataka jedne komiške obitelji. 
To je to.


Ova velika "ljubav za Komižu" još tinja. Nakon 2 "uspješna" gradonačelnička mandata i kroz poziciju dogradonačelnika sadašnje gradonačelnice a sve pod aktualnom ljubavnom parolom
  
"Sarcen ZA Komižu!"

Rezultat ove "ljubavi": Grad Komiža - bez ljudi i sadržaja, tek obična forma. "Za porugonciju!" - kažu Komižani.

                                               Uredništvo

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!