VAGINALNA MANIPULACIJA ili ...?

Nedavni tekst u jednom smeću od novina, pokazuje današnje stanje "duha" onih koji predstavljaju Komižu, mjesto koje je nekada bilo poznato po tradicionalnim kršćanskim vrijednostima. 
Nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu osvanula uvredljiva krivotvorima  "Ni piške do komiške", nitko se od komiških uglednika (predstavnici vlasti, Crkve, lingvisti, povjesničari i kvazipovjesničari) nije javio niti prosvjedovao. Također, niti nakon uvredljivog teksta u novini. 

Na taj način, "uglednici" su i sami prešutno "verificirali" ovu krivotvorinu (kao i mnoge druge) te na taj način uzeli učešća u daljnjem vrijeđanju naših i svojih pranona, nona, majki, supruga, sestara i uopće svih Komiški od prvog spomena imena Komiže.
Ustinu, u Komiži nekada jest kružila jedna izreka: "Ni piške do ...." ali nije bila riječ o komiškama već o žiteljkama jednog drugog kraja: Svejedno, i žene iz toga kraja zaslužuju dostojanstvo i uistinu nikoga ne treba vrijeđati ovakvim vulgarnostima.

PIŠKA: SPOLNI ORGAN 
ILI SRBSKI POJAM ZA ŽENSKU OSOBU?
1. varijanta "piške": Ne znamo je li autor uvredljive rečenice istu napisao na temelju svoga životnog iskustva pa nakon toga iznio "vrijednosni sud" o spolnom organu neke svoje prijateljice i naše sugrađanke? 
Ako i jest, trebao bi znati da pravi kavalir to ne bi ni pisao ni govorio.
Svoju opčinjenost osobom ili spolnim organom,
autor vulgarne rečenice je mogao izraziti i na drugi način
2. varijanta "piške": U jednoj primitivnoj državi u našem "komšiluku", naziv ženskog spolnog organa poistovjećuje se sa ženskom osobom. Grozno i vulgarno, ali istinito! 
"Došla pička sa kevom!" (ili u "prijevodu": Došla djevojka s majkom.). Tako su naše "komšije" najavljivale svoje "posjete" za vrijeme služenja ondašnje JNA. 
Ovakvo širenje "istine" o Komiži i "komiškim izrekama" ne služi na čast onima koji to čine ali ni onima koji predstavljaju i zastupaju Grad Komižu. Ili možda služi? 
Ovakva "promidžba" krajnje je ponižavajuća i uvredljiva za Komižu i komiške žene. 
A možda je riječ o "vaginalnoj manipulaciji" (iz pjesme grupe Atomsko sklonište)? Možda. 
A možda je ipak najbliže ono iz narodne poslovice: Čega se pametan srami, budala se diči!

                                                           UREDNIŠTVO

Primjedbe

  1. Ja sam boris stanovnik/državljanin Republike Rus. Imam 42 godine, poduzetnik/poslovni čovjek. Jednom sam imao poteškoća u financiranju svog projekta/posla, ako ne i svog dobrog prijatelja koji me je upoznao s gospodinom Pedro -om kako bih dobio zajam u vrijednosti od 250 000 USD od njegove tvrtke. Kad sam ih kontaktirao, trebalo mi je samo pet radnih dana kako bih obavio postupak zajma i prebačen na svoj račun. Čak i s lošom kreditnom poviješću, oni vam i dalje nude svoju uslugu. Oni također nude sve vrste zajmova poput poslovnih zajmova, kućnih zajmova, osobnih zajmova, zajmova za automobile. Ne znam kako im zahvaliti na onome što su učinili za mene, ali Bog će ih nagraditi prema njegovom bogatstvu u slavi. Ako vam je potrebna hitna financijska pomoć, kontaktirajte ih danas putem e -maila pedroloanss@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!