Tonka Ivčević i "poslovanje u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske" - 2. dio

Zatvoreno gradilište usred zaštićenog
 područja na otoku Biševu!
U 1. dijelu "feljtona", osvrt je bio na "poslovanje u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske" iz pozicije postupanja Inspekcije rada. Uspješna tvrtka saborske zastupnice Tonke Ivčević (SDP) iz toga ugla djeluje kao firma u Bangladešu ili Kongu...Ili možda jednostavnije, kao balkanska krčma?
Kršenje Zakona o radu samo je jedan dio "poslovanja u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske" u ovoj dobro-stojećoj tvrtki, čijim se poslovanjem hvali Tonka Ivčević  
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-optuzio-sdpovu-gradonacelnicu-komize-za-nepotizam-i-unistavanje-grada/824746.aspx
Ostaje misterij kako ova tvrtka "koja nikada nije bolje poslovala" i s "dobiti većoj od 800 tisuća kuna" (po riječima Tonke Ivčević) sebi mogla dozvoliti "luksuz" da iz "gospodarsko uvjetovanih razloga" otkaže ugovor o radu (jedinom) vozaču kamiona za odvoz otpada (i ostavi istoga na pola radnog vremena)? "Postignuće" ovakve "uštede" je cca 35-40 tisuća kuna godišnje, dvostruko više smrada iz kontejnera izvan sezone ali i nedavna "erupcija" kućnog smeća po Komiži usred sezone. Zaista uspješno! I poslovno, također!

TEŠKA KRAĐA
U lipnju 2012. Tonka Ivčević i drugovi su za direktoricu Nautičkog centra Komiža d.o.o. izabrali suprugu Tonkinog rodjaka Ive - Brigitu Fiamengo.
Možda je sir Oliver "popalio" 73 iljadice
 iz sefa Nautičkog centra Komiža?
                                  











Policija još uvijek traži
"nepoznatog počinitelja"?
srpnju 2102. "u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske", netko je "zdipio" 72.083 kuna. Za ovu uspješnu firmu to je "prava sitnica", rekao bi Sir Oliver iz stripa Alan Ford. 
Po čl. 217. st. 1. tč. 1. Kaznenog zakona (iz 1997.), riječ je o kaznenom djelu teške krađe za koje je zapriječena zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina. Sve policijske snage kukuriku Vlade angažirane su da bi se "pronašlo" - nepoznatog počinitelja.

NEISPLATA PLAĆE
U firme gdje se odvija "poslovanje u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske", normalna je pojava ne isplatiti radniku plaću. Osobito ako je politički neistomišljenik. To je zabilježila i Porezna uprava pa se uspješna firma Tonke Ivčević našla na listi srama. 
Lista srama Porezne uprave
Po čl. 132. Kaznenog zakona, neisplata plaće jednom ili više radnika je kazneno djelo za koje je zapriječena zatvorska kazna do 3 godine. Protiv Tonkine direktorice je još prije 5 mjeseci poslana kaznena prijava ali su u Državnom odvjetništvu očigledno još na "godišnjem", barem do izbora.

PROTUPRAVNA GRADNJA
Tamo gdje se odvija "poslovanje u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima države Hrvatske", izgleda normalnim graditi bez akta kojim se odobrava gradnja. To je nedavno u Mezuportu na Biševu utvrdila i Građevinska inspekcija. 
Tonkina direktorica, nekada "uspješna" splitska brokerica Brigita Fiamengo, "štiti" Modru špilju kao "zjenicu oko svoga", (kao na onoj paroli u Visu).  http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/255536/Default.aspx 
Da je kazneno djelo protupravne gradnje počinio neki član HDZ-a,
umjesto preseravanja u "Slobodnoj Dalmaciji", nakon nalaza
građevne inspekcije, stigla bi Policija i Državno odvjetništvo a za njima i -
Andrija Jarak!
Sebe, od zakonskog postupanja zbog protupravne gradnje u neposrednoj blizini ovog spomenika prirode ona "štiti" naručenim člancima u "Slobodanki".
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/291403/Default.aspx
Ima li kaznenog djela kada su naručitelji protupravne gradnje SDP-ovi kadrovi?
Po članku 212. Kaznenog zakona, protupravna gradnja u području koje je proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti je kazneno djelo za koje je zapriječena zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina.
Postavlja se pitanje: Je li "netko" po "nečijem" nalogu protupravno gradio unutar zaštićenog obalnog pojasa u neposrednoj blizini Modre špilje, ili je i to kazneno djelo izveo "nepoznati počinitelj"? To će valjda utvrditi Državno odvjetništvo. Makar nakon izbora. 
                                 
                                                   Mićo Sviličić

Primjedbe

  1. A čuj što je papa Franjo novoga rekao:
    "Ako ne znaš da u gradu žive i siromasi onda ti odlazak svaku nedjelju u crkvu ništa ne znači jer ti je vjera MRTVA!"

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!