Komiža: Nastavlja se talačka kriza! Dokle? Do zadnje tvrtke! Do zadnje nekretnine!

Komiža i njeni građani skoro su 18 godina taoci jedne lokalne vlasti koja radi ostvarenja svojih privatnih interesa upropaštava mjesto.
Prije desetak godina "pao" je "Neptun" nakon već legendarnog "preuzimanja" od strane Tonča Božanića /HSS/ i njegove družine. Tada je Komiža ostala bez polovine radnih mjesta ali i brojnih nekretnina, zapravo čitavog južnog dijela mjesta na kojem su smješteni tvornica, hladnjača i radnički dom Karaula. Ostala je i bez drugih objekata od kojih neki (brodogradilište u Jurkovici) nisu uopće niti bili vlasništvo "Neptuna". Sudski spor radi smetanja posjeda Grad je izgubio jer je jedan član poglavarstva širenjem privatnog "biznisa" ionako priznao posjed novom vlasniku (Bisness doctor).

U rujnu je utvrđena "smrt" turističke kuće "Modra špilja" d.d. Komiža. Evo što je na Hrvatskom radiju objavio lokalni agitprop: "Nakon neuspješne predstečajne nagodbe, na prijedlog Uprave, Trgovački sud u Splitu donio je rješenje o stečaju jedine komiške hotelske kuće „Modra špilja“ d. d."
http://radio.hrt.hr/clanak/komiska-modra-spiljaide-u-stecaj/70882/
Pa tko je ta Uprava? 
Dopisnik Bogoljub Mitraković nije naveo da "gospođa" Uprava ima jednog člana a to je direktor-konobar Edo Bogdanović, predsjednik Gradskog vijeća Komiže ali i šef Podružnice Pusićkinog HNS-a, čiji je komiški gradski vijećnik i - sam novinar Bogoljub Mitraković. Izraz Uprava je dakle - kamuflaža. 

Mi smo stečaj komiške turističke kuće popratili prema dostupnim informacijama: 

Dana 8. studenoga 2014. na ovom portalu smo javno postavili pitanje stečajnom upravitelju  "Modra špilja" d.d. u stečaju Ivi Bućanu: "Dajete li dosadašnjem direktoru (po zvanju konobaru) 70 posto plaće konobara, ili direktora?"
Poslovanje i odvođenje u stečaj "Modre špilje" smatrali smo, smatramo i smatrat ćemo ZLOČINOM! Prema Komiži i Komižanima. I poduzimat ćemo SVE radnje koje mora poduzeti svaki savjestan građanin!
Dopisnik Mitraković je u svom izvješću na Hrvatskom radiju skrio ime svog lokalnog stranačkog šefa, a Ivo Bućan je ignorirao naš upit jer ga je vjerovatno tako savjetovao njegov vrli "savjetnik". 
Bućan je, dakako, u službi vjerovnika čiji je cilj naplatiti potraživanja, a u službi istih je i konobar Edo Bogdanović kojega sada, po svemu sudeći, nagrađuju za njegovu dugogodišnju službu.
Dakle, stečajni upravitelj ga nagrađuje za minuli rad u korist vjerovnika i na štetu dioničara, Države i osobito malih dioničara iz Komiže. 
Čiji interes čuva gradonačelnica TONKA IVČEVIĆ - SDP (na slici desno):
Grada Komiže ili EDE BOGDANOVIĆA - HNS (na slici u sredini) ?
Nakon što je Komiža prije 11 godina zauvijek izgubila "Neptun", sada je na pomolu novo "otuđenje" imovine koju bi prodaja upropaštene "Modra špilje" mogla "odvući" novome vlasniku. 
Naime, Bogdanović koji predsjeda Gradskim vijećem Komiže, tijekom dugogodišnjeg upravljanja "Modrom špiljom", utrpao je među nekretnine te tvrtke i vrijednu gradsku imovinu, između ostaloga i staru ambulanta s pripadajućim zemljištem. I ne samo utvrpao, već se i godinama spori protiv Grada čijim Gradskim vijećem predsjeda(?!). A što je sa državnom (konfisciranom) imovinom - ruševinom bivše tvornice Mardešić "Šćulini", te privatnom imovinom - kućom u kojoj je Turistički biro, plažnim objektom na plaži Gusarica, i restoranom "Baraka" u uvali Porat na Biševu?


PITANJE GRADONAČELNICI TONKI IVČEVIĆ:
Dakle, Bogdanović očekuje nagradu nekog novog "Vermeullena" a što može očekivati Komiža? Naime, Komiža ima i gradonačelnicu, barem vikendom. A što ona radi? Čuva li gradske nekretnine ili čuva i brani još jedan privatni interes koalicijskog partnera Ede Bogdanovića?
Svi se sjećamo koje je "manevre" izvodila na trgu Škor kako bi Bogdanović mogao zauzeti javnu površinu za postavljanje štekata. http://komiza-hdz.blogspot.com/2013/04/drzavne-institucije-u-sluzbi.html
Već desetljeće traje donošenje urbanističkih planova jer je zbog interesa njoj bliskih pojedinaca u predjelu Draga tamo odredila povlaštene uvjete gradnje. Također je, zbog korištenja poslovnih prostora od strane 2 vijećnika, njihovom najmoprimcu "iskrsnula" turistička zona usred predjela Norpina. Ovakva "urbanizacija" još uvijek traje. Dokle? Još malo.
Gospođo Tonka Ivčević /SDP/, gradonačelnice Grada Komiže, činite li išta kako bi ste sačuvati gradsku imovinu (staru ambulantu)? 
Štitite li interes Grada i gradsku imovinu ili interes svog koalicijskog partnera - predsjednika Podružnice HNS-a i predsjednika Gradskog vijeća Ede Bogdanovića? 

Gospođo gradonačelnice već čitavo desetljeće podređujete Komižu privatnim interesima.  Znamo što je u drugim mjestima ostalo iza stečajnog upravitelja. Pogledajte u Visu opustošeni Vinogradar! 
Ako ovako nastavite što će Komiži ostati iza Vas i Vaše lokalne vlasti?

Primjedbe

  1. Mnogi se pitaju što to znači,
    na Moli Bodak je doplivao tumač riječi
    Agitprop
    Zbog niske obrazovanosti stanovništva i zbog ne postojanja masovnih javnih medija,
    Komunistička partija da bi mogli komunicirati svoje ideje i nametnuti svoju volju nad narodom
    osmisliti način kako distribuirati svoje ideje u narod koji bi bio prihvatljiv i razumljiv s obzirom.
    Širenje ideja kao načela komunističke ideologije je bila samo jedna od zadaća Ureda za agitprop u SSSR,
    druge zadaće bile su stjecanje podrške za povećanje pismenosti, higijene, ili unaprijeđenje poljoprivednih metoda.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!