KOMIŽA - 50% !

Odličan rezultat u jednom mjestu gdje vlada koalicija SDP (predvođen saborskom zastupnicom Tonkom Ivčević) - HNS (predvođen konobar-direktorom Edom Bogdanovićem koji je nedavno "nasukao" turističku kuću "Modra špilja" d.d. na stečajne hridine) i HSS (predvođen nekadašnjim državnim tajnikom za ribarstvo Tončijem Božanićem, "uhljebom" kerumovaca na Županijskoj razini). 
Iza svake uspješne lokalne, obično stoji uspješna državna vlast pa tako iza ovoga "vrhunskog" rezultata stoji državna vlast predvođena Ivom Josipovićem i Zokijem Milanovićem.
Naravno, riječ je o NEZAPOSLENOSTI.
Arsen Bauk, često gostuje u Komiži pa je tako bio i za Dan Grada.
Ovo je valjda bila njegova reakcija na upit o nezaposlenosti?
Ili o nezakonitom zapošljavanju njegovih partijskih kolega? 
Prije 3 godine, Arsen Bauk, kadrovik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji osigurao je visoko 5. mjesto na listi Kukuriku koalicije u X. izbornoj jedinici i saborsku fotelju komiškoj gradonačelnici Tonki Ivčević. A što su ona i njena dva suradnika (Bogdanović i Božanić) osigurali svojim sugrađanima? Kako komu. Svojima sve - drugima - odlazak.
"Šesta godina recesije ogleda se, naravno, najviše u rastu stope nezaposlenosti. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ona trenutno iznosi visokih 21 posto, dok je državni prosjek 17,3 posto. Kad su otoci u pitanju, najgora je situacija na Šolti, gdje se stopa nezaposlenosti kreće oko 50 posto, koliko iznosi i u Komiži." kaže Renato Jerončić, analitičar iz splitskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u "Slobodnoj Dalmaciji" (tekst "Sprema se egzodus mladih bodula" od 15.11.2014.
Čitavih 50 posto iznosi nezaposlenost u Gradu Komiži a rijetka zapošljavanja događaju se po političko-rodijačkom ključu. 
U travnju ove godine, Inspekcija rada zatekla je Juricu Jončića gradskog vijećnika SDP-a koji je u gradskoj tvrtki nezakonito zaposlen. Zapošljavaju se rodijaci ne samo na (rijetka) stalna radna mjesta već i ona sezonska, osobito u Nautičkom centru.
U mjestu izokrenutih vrijednosti, i odvođenje tvrtke u stečaj sa stvaranjem novih nezaposlenih, predstavlja uspjeh pa se to i nagrađuje. U pravnoj državi se inače - sankcionira. 
Kada bi se napravila analiza stalnih i sezonskih zapošljavanja u Komiži sve bi se vrtilo oko rodbine tri čelnika lokalne KO-KO-DA koalicije i ponekog partijskog zaslužnika. Stoga njih i nije briga za brojku od ogromnih 50 posto nezaposlenih. 
Terevenkama u Podšpilju (sabatina uoči Dušnog dana i čašćenje prije izbora), jugodernekom povodom 70. obljetnice dolaska zločinca Broza na otok Vis, čašćenje i proslava povodom "otkrića" Modre špilje, predbožićnim gala - koncertom, prodajom magle u Bašti ili pak podjelom 200 kuna "božićnice", nastoji se zamagliti stvarno stanje a to je da se većinu Komižana, još jednom, tjera iz njihovoga mjesta, da bi jedan klan mogao mogao skinuti "špigete" s "pokojnika" i razdijeliti ono što je preostalo (poslove, građevinska zemljišta, javne površine). 
Taj broj od 50 posto nezaposlenih, očito, ne zabrinjava ni Tonku Ivčević, ni Edu Bogdanovića, ni Tonča Božanića ali ni njihove mentore Arsena Bauka, Zorana Milanovića i Ivu Josipovića.
I 50 posto nezaposlenih u Komiži rezultat je njegove "pravednosti"!


Primjedbe

  1. Izvješče policije: Zatvorska kazna do 8 godina za huligane koji ugrožavaju živote i imovinu sa pirotehehnikom i tretiraju se kao da imaju vatreno oružje.

    Sve je to poželjno za subijanje terora ali onom tko nastrada od toga nema pomoći i zato bi trebalo da to esplodira u njihovim rukama prije nego uspiju nekoga osakatit za cijeli život.
    Žalosno ali nekima jedino to može doći do oholog mozga.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!