Bujica Neptun je davno "regulirana"!

Regulacija bujice Neptun? Upravo tako nazvani su radovi u potoku Mlin podno Mustera. 
Riječ je vjerovatno o najvećoj investiciji u Komiži u protekle 4 godine (naravno, uz već poznatu "uspješnicu" - gradnju broda "Sv. Salvestar") kojima se Komižanima vjerovatno "vraćaju" novci koje redovito uplaćuju na ime vodne naknade. A ukoliko bi Komižu pogodila poplava poput one od prije 10-tak godina ova im "regulacija" neće puno pomoći jer se najveće bujice već "tradicionalno" događaju po komiškim ulicama i u kanalizacijskoj mreži u kojoj završava najveći dio oborina (na "radost" vlasnika objekata koji žive uz samu Rivu). Kad Komiža već nema vlast koja će znati ukazati na stvarni problem, mora se negdje utrošiti novac za reguliranje bujica jer: Ima se, mere se, fala dragom Bogu! 
U ožujku 2001. godine, Neptun je pogodila privatizacijka bujica! 
A što reći o samom nazivu ove investicije? 
Bujicu Neptun korjenito je "regulirala" koalicijska Vlada Ivice Račana početkom 2001. godine kada je grupi "poduzetnih" dopustila promjenu vlasničke strukture komiškog riboprerađivača. Pročitajte naš post od 11. veljače 2011. "Tko je zauvijek ugasio "Neptun"? http://komiza-hdz.blogspot.com/2011/02/tko-je-zauvijek-ugasio-neptun.html    
Ta je  privatizacijska "bujica", uz blagoslov Račanove Vlade, odnijela riblju industriju iz Komiže a naše misto ostavila bez radnih mjesta... Nakon stečaja, kod povlačenja "bujice", pogon je "partio" u Niš.
Bujica "Neptun": Ima se, mere se! Jesu li se novci od vodne naknade mogli pametnije utrošiti? 


Koga se i zašto štiti ovim radovima?
Potok Mlin ili "bujica Neptun" ima svoju katastarsku oznaku - č.z. 8058 Komiža. Riječ je o vodnom, odnosno javnom dobru ALI, ako se uistinu želi riješiti problem moguće poplave (ili povode po komiški), što se, odnosno čija imovinu se štiti ovim radovima. 
Na donjem dijelu Potoka Mlin nalazi se zgrada površine 149 m2. Riječ je o dijelu bivše tvornice "Neptun" koja je već 9 godina vlasništvo Phillipa Vermeulena koji je, nakon stečaja,  kupio "Neptun". Jedina građevina koju se štiti od moguće poplave je građevina ovog Južnoafrikanca. A koje su njegove zasluge i kakvi su njegovi odnosi s lokalnom vlašću, pisat ćemo pa ćete saznati zbog čega će Komiža i nakon investicije u bujice i nadalje strahovati od bujica.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!