KOMIŽA: tovari, koze, kokoši i - Tonkin "senzibilitet", 3. dio

Izvanredno zasjedanje komiškog "parlamenta" radi ublažavanja predizborne štete nastale glupim i bahatim pokušajem "civiliziranja" Poja održana je u 13:00 sati. 

Nije to prvi put da se sjednica održala u vrijeme kad svi vijećnici ne mogu nazočiti, osim ako nisu penzići ili uhljebi u gradskim firmama/ustanovama.

Na sjednici sam postavio pitanje zbog čega baš u 13 sati, a  pošto nije bilo predsjednika Ede Bogdanovića koji potpisuje poziv, odgovorila je šefica - gradonačelnica Tonka Ivčević:

"Jer Tamara* radi popodne, zbog kvoruma.(!?) 

(* vijećnica s liste SDP-HNS-HSS)

Dakle, bitno je skupiti 6 vijećnika koji čine njenu većinu i to je "Tonkin kvorum".

A preostalih 5 vijećnika su nebitni. Njih valjda nisu izabrali Komižani nego Marsovci?! Ako nisi Tonkin dizač ruke u Vijeću potpuno je nebitno možeš li i hoćeš li doći na sjednicu. Nije važno što radi i od čega živi takav vijećnik a osobito što govori kad je nazočan jer Vijeće ne služi vijećanju i iznošenju drugačijeg mišljenja od Tonkinog. Vijeće je tu da samo dizanjem ruku potvrdi ono što ona predloži. Dakle, jasno je što je "kvorum".

To je osobni senzibilitet komiške gradonačelnice prema onima koji ne čine njenu parlamentarnu većinu. To je i njen senzibilitet prema onima koji s njome ne dijele iste interesne i/ili političke vrijednosti.

Nakon 2. svjetskog rata, pjevalo se: Kud narodna vojska prođe, sretna će se zemlja zvat!

                   Mićo Sviličić

P.S. Nastavlja se!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!