Tko je KRIV za posljedice nedavnog garbina?

Garbin /lebić/ koji je nedavno u Komiži počinio veliku štetu, izazvao je i veliku medijsku pozornost. Lokalni agitpropi na "svoj" su način izvijestili javnost pa smo tako doznali kako je bilo i ozlijeđenih ALI, nismo doznali jesu li, osim osim komiške "vikend - gradonačelnice" Tonke Ivčević i njenih SDP-ovih nestručnih ronioca, bez ikakvih znanja i iskustava iz oblasti hidrogradnje, na teren izašli i predstavnici kriminalističke policije i Općinskog državnog odvjetništva. 
Pitate se zašto?
Srušeni "parapet"
Unatoč jakim valovima štete možda ne bi ni bilo, ili ne bi bila ni približno velika, a osobito ne bi bilo ozlijeđenih, da upravo na toj lokaciji "netko", po "nečijem" nalogu, nije jedan oštećeni dio ogradnog zida ("parapeta") na samom zavoju srušio a zatim i nestručno izgradio. 
Pitate se: Kako to nestručno? 
Gotovo 3 puta tanji zid
Armatura od šupljih cijevi?!












Ne samo zbog toga što je novoizgrađeni zid bio gotovo 3 puta manje širine od staroga već zbog toga što je "armiran" šupljim cijevima! Dakle, "netko" je naložio, "netko" je izveo i "netko" nadzirao spomenute građevinske radove koji su, zbog nestručnosti, kao posljedicu izazvali veću materijalnu štetu i ozljeđivanje ljudi.
Svi znamo da ti i takvi građevinski radovi sežu u 1997/98 godinu kad su, na krilima "kumpir-revolucije" (lokalne koalicije HSS-SDP), na ovom istom potezu od mula (lukobrana) do žala Lucica, umjesto postavljanja novih kamenih blokova (radi zaštite državne ceste s kompletnom infrastrukturom od udara valova), uklonjene gotovo sve sike (?!). Tada je iz Lucice nestala i legendarna sika Divona. 
Betonski blokovi
 su razbili ulazna vrata...


...ali i oštetili cestu
s cjelokupnom infrastrukturom











Šteta koju je Komiža pretrpjela (a osobito obitelj Prohaska kojoj je uništeno cjelokupno prizemlje kuće a dvije žene su ozljeđene) ne bi bila niti približna da nije došlo do pucanja i odvajanja nestručno izgrađenog "parapeta" čiji su komadi razbijali sve pred sobom pa i vrata obližnjih kuća. 
Jasno je zbog čega agitropi lokalne/državne vlasti o ovome ništa nisu izvijestili!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!