Komiža, El Shatt i zločinac Broz

Štovatelji zločinca Broza i njegovih nedjela počinjenih hrvatskom narodu, kao što smo i najavljivali, štuju 70-obljetnicu njegovog boravka na našem otoku. A njegov je kratki boravak, od lipnja do rujna 1944. ostavio dubokog traga na svakom koraku: od spomenika iz jednog poglavlja staljinizma (kojem je pripadao i zločinac Broz) do opustjelih mjesta na otoku Visu.
Zločinac Broz posjetio je Komižu 1964. godine 

Štovanje zločinca nakon smrti - Milka Planinc i Josip Vrhovec u Komiži 1984. godine
Hoće li štovatelji zločinca spomenuti kako je saveznički aerodrom na Visu odigrao veliku ulogu u počinjenju zločina nad hrvatskim gradovima (Zadar, Split, Kaštel Sućurac idr.) koji su sustavno bombardirani? Vjerovatno neće.
Hoće li štovatelji zločinca Broza navesti i prvi Gulag u "Novoj Jugoslaviji" na otoku Biševu gdje je mučki pobijeno oko 800 ratnih zarobljenika ali i civila koji su deportirani na Vis a zatim na Biševo? Sigurno neće.
Na svečanoj akademiji prikazat će se dokumentarni film "El Shatt". 
U "Slobodnoj Dalmaciji" od 12. rujna 2014. štovatelji zločinca Broza su izjavili: “Narod otoka Visa bio je spreman na najveće žrtve. On je za obranu otoka dao svoje najbolje sinove i kćeri, stavio na raspolaganje svoje kuće i svu svoju imovinu! Uvidjevši potrebu da napusti otok i u tome se žrtvovao i otišao iz domovine u Italiju, Afriku i Aziju, da bi se otok Vis mogao obraniti. Otok Vis odigrao je veliku ulogu u oslobođenju naših otoka i obale.”.
Iz ove izjave kakvu je i OZNA pisala prije 70 godina razabire se i odgovor na pitanje koje kruži Komižom: Tko je, od izbjeglica u El Shatt, pozvan na svečanu akademiju i gledanje filma, a tko nije?
Naime, poznato je da je Partija prognala narod u pustinju kako bi stvorila uvjete za pretvaranje Visa u kasarnu (što je bio do 1992.) i nosač aviona za bombardiranje "fašističkih" gradova poput Splita, Zadra i dr. Dakle, od 1936 Komižana koji su poslani u zbjeg, nisu pozvani svi oni koji bi današnju "narodnu vlast" mogli optužiti da su im njihovi pređi opustošili kuće i skinuli sve - do zavjesa! Štovatelji zločinca Broza, mogli bi biti upitani i kako su preminuli iz El Shatta "dospjeli" na popis žrtava konc-logora Jasenovac. 
Kad visoka delegacija bude postavljala vijenac ispred spomenika u Komiži, neka se zapita: Koliko je Komižana s te ploče poginilo od neprijateljskih a koliko od "antifašističkih" Koliko u Oključini, a koliko na Hvaru i Braču?
"Antifašisti" i oni koji koji se nisu ni rodili u vrijeme 2. Svjetskog rata a tako se nazivaju, još će dugo štovati zločin zločinca Broza. Sve dok ih Europska unija ne podsjeti da je štovanje Broza i njegovog "djela" - štovanje totalitarističkog režima, kakav je bio Hitlerov i Staljinov.


Primjedbe

  1. Blizu logora El Shatt nalazio se poligon na kojem su vježbali oficiri u kraljevskoj vojsci koji su navodno slučajno pet puta bacili bombe na nas. Bombe su pale u blagovaonicu i sreća što u tom trenu nije bila ni jedna osoba. Zadnje bombardiranje koje je bilo dosta kasno u travnju 1945. ubilo je jednu djevojčicu i njezinog djeda. Lovci koji su upravljali avionima, pravdali su se da su slučajno spustili bombe na El Shatt bili su u zrakoplovu Jugoslavije pod kontrolom RAF-a, odnosno britanskih zračnih snaga;

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo što je jedan napisao na svom fejsu: Kaže Hdz Komiža da su na slici "djeca zločinca Broza". Jesam li ja onda UNUK zločinca Broza ?!
    A HDZ je bapisao: "Djeca" zločinca Broza...
    Kad taj, a po struci je povjesničar, pomakne znakove navoda dvije riječi u desno, jasno govori kakva je "njegova" povijest. Jer mi smo djecu stavili pod navode ali ne i ZLOČINCA Broza. Njega navodima ali i na druge načine štite ovakvi povjesničari.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!