35 godina klape Komiža - A gdje je Agitprop?

U državi strogo kontroliranih medija, ovaj blog ostaje jedinim objektivnim medijem u Gradu Komiži.
Još 29. svibnja 2010. objavili smo naš prvi post i izvijestili građane što im se "sprema", http://komiza-hdz.blogspot.com/2010/05/urbanisticki-plan-muke-po-komizanima.html , a zatim smo nastavili s još tri stotine postova.
A evo malo o događaju koji se dogodio pa su ga službe "Agitpropa", iz njima znanih razloga, ignorirale: 

KONCERT POVODOM 35 GODINA 
OD OSNUTKA KLAPE KOMIŽA
U prepunoj kino dvorani Spomen doma u Komiži održan je svečani koncert kojim je klapa „Komiža“ obilježila 35 godina od svog osnutka.
Program je vodila Tajana Pušić a nazočni su se upoznali s prvim godinama djelovanja klape. Svim pjevačima kao i obiteljima preminulih pjevača (Ivana Petrica i Andrije Fiamenga) te voditelja (Ante Jolić-Sladoljevauručene su prigodne zahvalnice. Obljetnicu klape „Komiža“ i komiškog klapskog pjevanja čestitali su gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević i čelni ljudi Festivala dalmatinskih klapa Omiš - umjetnički ravnatelj Dušan Šarac te ravnatelj Dražen Mladin koji je slavljenicima uručio prigodni poklon. Čestitkama su se pridružili prijatelji klape „Komiža“ iz Općine Sevnica (Slovenija) Alenka Kozorog (KŠTM) i gospodarstvenik Martin Salamon. U glazbenom dijelu predstavila se postava klape „Komiža“ koja je davne 1981. sudjelovala na FDK Omiš (Jakša Mardešić, Jurica Fiamengo, Mate Vojković, Dinko Repanić i Kalman Kinčeš) te današnja postava klape. 
Nastupili su i prijatelji klape „Komiža“, vokalna skupina „Coronke“ iz Boštanja (Slovenija), predvođena voditeljicom Romanom Pokorn i klapa „Kaleta“ iz Zadra, predvođena umjetničkim voditeljem Antom Radosem
Vokalna skupina Coronke - Boštanj (Slovenija)


Klapa Kaleta - Zadar 
Koncert je završen zajedničkim nastupom svih izvođača uz oduševljenje publike. Gosti su pohvalili gostoprimstvo domaće klape te atmosferu u dvorani i u Gradu Komiži a domaćini su zahvalili svima koji su pomogli u njihovom dosadašnjem radu i osobito za ovu iznimnu prigodu. 

Tek slijedi: Komiža - Grad slučaj!
Pjevači klape Komiža su istaknuli kako su im najvažniji dojmovi njihovih gostiju i institucija do kojih oni drže. A evo kakve utiske su gosti iz Slovenije prenijeli na službenim stranicama svoje Općine Sevnica (male općine od cca 17.500 žitelja):
http://www.mojaobcina.si/sevnica/novice/kultura/obisk--komize-in-svecani-koncert-ob-35-obletnici--klape-komiza.html

Nama je poznato da lokalne novinare čeka velik posao. Što bi se bavili obljetnicom tamo neke klape kad ih čekaju stvarni događaji o kojima će morati izvijestiti javnost "regiona":
- o "dragovoljnom" odlasku Komižana u El Shatt (poput "dragovoljnog" odlaska Vukovaraca nakon pada Vukovara) i pljački njihovih kuća;
- o "Visu, tvrđavi Jadrana" ili možda nosaču aviona s kojega su saveznički bombarderi uništavali hrvatske gradove Zadar, Split, i dr. i počinili ratne zločine nad hrvatskim civilima;
- o Danima književnika Ranka Marinkovića (čije kosti počivaju u grobnici obitelji Usmiani koju su "ispraznile" komiške vlasti), seminaru na kojem će se okupiti ?? uzvanika, sve o trošku poreznih obveznika;
- ili možda o hrvatskoj školi koja omogućuje članu /vijećniku/ lokalnog SDP-a da u samo nekoliko mjeseci "završi" Školu (nakon što ga je Inspekcija rada zatekla da je nezakonito zaposlen, sa partijskom knjižicom umjesto svjedodžbe) .
Jedva čekamo da se vrli novinar iz službe "Agitpropa" uhvati posla i napišu pokoju riječ i o ovim događajima o kojima ćemo mi, iz svojega ugla, zasigurno izvijestiti.
U protivnom, proizlazi da su iznenadne provale alarmantnih vijesti poput neispravnih zahoda na Biševu ili nelegalnog kampa iznad plaže Kamenice uslijedile samo zbog neispunjenja privatnih ili partijskih sporazuma (naravno, o podjeli fotelja).

Primjedbe

  1. Dani Ranka Marinkovića + zbornik, Gradskom proračunu Grada Komiže predstavljaju izdatak od 30 tisuća kuna. Na Znanstvenom skupu okupilo se 16-17 osoba. Ako akademike (i saborsku zastupnicu) množimo x 100 onda je to doista bilo vrijedno uloženog novca.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!