Septet Fortuna Šentjanž nastupio u Komiži

U petak, 14.9.2012. u Čitaonici u Komiži održan je zajednički koncert dva vokalna sastava iz dvije susjedne prijateljske države. Nakon što je u travnju 2011. klapa Komiža gostovala u Općini Sevnica (Slovenija), u Komižu je stigao Septet Fortuna iz malog mjesta Šentjanž na Dolenjskem. Sedam lijepih djevojaka, predvođenih voditeljicom Magdalenom Sotlar pokazalo je lijepotu slovenskog višeglasja. Posjetitelji su imali prigodu uživati u izvedbama slovenskih narodnih pjesama i obradama pjesama slovenske i svjetske pop-glazbe. Slovenke su, uz oduševljenje publike, otpjevale i obradu Gibbonijevog hita "Ovo mi je škola". 
Septet Fortuna na žalu Lucica 
Iako je loše vrijeme "premjestilo" koncert s rive u Čitaonicu, dobro raspoloženje niie izostalo. Naizmjence su pjevali Septet Fortuna i domaćin klapa Komiža a nakon koncerta uživalo se u specijalitetima Dolenjske za koje se pobrinula g-đa Milena Bregar
Klapa Komiža i Septet Fortuna 
Za ovaj međudržavni kulturni događaj ali i organizaciju koncerata klape Komiža u Sloveniji, domaćini su, još jednom, zahvalili gosp. Martinu Salamonu, gospodarstveniku iz Sevnice. 
Sa svojim domaćinima Septet Fortuna posjetio je i Planinarski dom na Sv, Andriji iznad Visa
Gošće iz Slovenije i njihova pratnja, upoznali su se s kulturnom baštinom i tradicijom Komiže te prirodnim ljepotama otoka Visa. Uživali su u gastronomskoj ponudi a ono što ovoga puta nisu uspjeli vidjeti,...bit će još prigoda.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!