MUHE


Turistička sezona je pri kraju, pa da se osvrnemo i na jednu aktualnoj gradonačelnici Komiže valjda nebitnu pojavu. Svi Komižani a naročito ugostitelji i njihovi gosti su ove sezone pa i u trenutku objave ovog posta mogli svjedočiti najezdi muha u našem gradu. Svakodnevno smo čuli pitanja od naših građana tipa "Ca se vo događo, gosti mi biže sa štekata radi muh?" ili naprimjer "Ku će meni sad plotit onega šanpjera ca su ga gosti ostavili i utekli zatu ca nisu mogli jist ol muhi?" itd. Ili pitanja naših gostiju: "What is happening can not eat because of the Flies? This is like in Africa. Why do we say We do not need to be vaccinated, we'll be sick...flies, mouchy, letí, vole, flyger, repül, prostej, lentää, flyver, fliegt", ...itd...
Za plan provedbe i provedbu dezinsekcije na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nadležna je gradonačelnica, a ako se dezinsekcija ne obavlja pravilno provedbu naređuje nadležni sanitarni inspektor. Eto toliko o muhama u ovom postu. Nadamo se da smo građanima ukazali na odgovorne osobe kojima se mogu obratiti (Gradonačelnica i nadležni sanitarni inspektor).
NOVI KOMIŠKI SUVENIR

Primjedbe

  1. 2 dana poslije objave našega posta MUHE, gradska vlast je objavila svoje Priopćenje http://www.komiza.hr/wp-content/uploads/2012/10/Priop%C4%87enje.pdf.
    Ne znamo jesu li "alarmantne" vijesti kojima "kjucamo" brojne pratitelje bloga izazvale pisanje ovoga Priopćenja ali će Vas nakon objave Priopćenja manje štipati muhe... Još kad bi vlast reagirala i povodom drugih naših pisanja, zasigurno bi sve u Komiži štimalo.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!