Ljetna baletna škola u Komiži i porezni sustav RH


Ljetna Baletna škola 2011.
“Odmorite se plešući” moto je ljetne baletne škole u Komiži, koja se ove godine održava od 6. do 20. kolovoza u Komiži na otoku Visu. Ova međunarodna profesionalna škola prošle je godine okupila čak 130 plesača.
Ovogodišnja škola traje dva tjedna, no može se upisati i samo jedan. Prvi tjedan je onaj od 06. do 13. kolovoza, a drugi od 13. do 20. kolovoza. Preporučuje se pohađanje oba tjedna, no ono nije nužno. Važna karakteristika ove škole je rad s pedagozima koji izvrsno poznaju balet, a ističe se da pravi ples nije onaj na TV-u nego u kazalištu.
Cijena škole uključuje nastavu, upis, smještaj u hotelu i osiguranje – za jedan tjedan iznosi 800 eura, a za dva tjedna 1100 eura. Možete upisati i samo satove plesa, gdje jedan tjedan košta 450 eura, a dva tjedna 700 eura. Posebni popusti odobravaju se profesorima plesa koji prate određeni broj polaznika.

To su podaci sa službene web-stranice Turističke zajednice Grada Komiže (http://www.tz-komiza.hr/dogadanja/ljetna-baletna-skola-2011/

I gdje se ove 2012. godine "izgubila" ta Ljetna baletna škola ?

Hrvatska je reformirala, u skladu sa zapadnoeuropskim načelima, svoj porezni sustav, u kojem je izjednačen položaj svih poreznih obveznika, tj. domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba. Primjenjuju se i ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, koje je Republika Hrvatska sklopila s pojedinim zemljama.

Dok većina građana Komiže, obrtnika i poduzetnika, podliježe poreznom sustavu RH, ta tzv. Ljetna baletna škola je već godinama van poreznog sustava RH. Izvlači novac iz Komiže (i Republike Hrvatske) i (neplaćajući porez) izbjegava porezni sustav RH. 
Umjesto da integriranjem u porezni sustav RH, pomogne održavanju likvidnosti Grada Komiže i Republike Hrvatske u ovom teškom vremenu recesije, Ljetna baletna škola se navodno nije niti održala. A nije se održala jer bi uz lanjskih 130 polaznika, i istaknute cijene tečaja (450-700 eura), u državni proračun RH trebalo uplatiti između 14000 i 23000 tisuće eura (između 100000 i 170000 kn) poreza! Prava sitnica!   
Stoga bi i bilo zanimljivo čuti mišljenje dvoje ekonomista - gradonačelnice Komiže (i saborske zastupnice) Tonke Ivčević i ministra financija Slavka Linića: Što oni misle o  "poslovnom potezu" tzv. Ljetne baletne škole u Komiži i doprinosu te Škole u održavanju likvidnosti drage nam Komiže i jedine i vječite Hrvatske.




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!