Kako to rade drugi?


Ponekad nam prigovaraju da previše kritiziramo a premalo konstruktivno predlažemo.
Istina je da nije najveći grijeh Komiških vladajućih ono što čine a čine mnogo lošeg.
Njihov najveći grijeh je nečinjenje i nedostatak vizije.
Oni jednostavno nemaju ideja kako pokrenuti stvaralačku energiju na Komiškom prostoru.
Zato pogledajmo kako to rade naprimjer na Šolti sa Šoltom se valjda smijemo usporediti?

 Šolta kao jedno veliko imanje

Šoltani ukorak s Europskim propisima. Poljoprivredni  klaster Šoltanka podignuo je letvicu visoko. Cilj je zapuštena i neobrađena polja pretvoriti u prozvodne pogone. Ovim bi se projektom  riješio i velik probelm zemljišnih knjiga. U prvoj fazi obrađivala bi se polja Donje Šolte - Grohote, Srednje Selo, Donje Selo.

Šoltanski načelnik Nikola Cecić Karuzić kaže kako se trećina stanara slaže s odlukom o ukrupnjavanju zemljišta na to području. Sve je razrađeno do detalja. Bez promjene vlasništva, tvrdi klaster, ujedinit će se posjedi i dobiti veliko imanje, kako bi mogli profitabilno proizvoditi.

Općina Šolta apsolutno stoji iza ovoga projekta i vjeruje da bi se na ovaj način otok na velika vrata vratio među najbolje poljoprivrdne proizvođače. Već sada autohtono vino Dobričić, maslina Levatinka, proizvodnja ulja i meda na otoku daju dobar vjetar u leđa. S radovima u polju počinje se već ovoga proljeća, urodi sezonskog voća i povrća prema planu trebali bi biti na tržnici već ovoga ljeta.

Primjedbe

  1. Ajde ne pizdite. Mari Greget iz TZ piše na poklada SV.NIKAD. E sad se tuko pitat je se to rugo sa gradonačelnicom Tonkom jer sv. Salvestar NIKAD neće doč.Ili se rugo sa 5 mijori kuno racini za mobitel koji Pjerino neće NIKAD plotit. Ili se rugo sa 300 mijori kuni boravišne pristojbe koje Edo NIKAD neče vrotit onamo di je uzel. Ca čete nom pisat o Šolti. Pišite o komiškemu kupleraju.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!