"Sveti Salvestar" - najveći kalanko u povijesti Komiže!


Niste bili na probnoj vožnji „Svetog Salvestra“, nove pruge za Biševo? Niste bili na svečanom dočeku „Svetog Salvestra“, nove pruge za Biševo? Imat ćete priliku nadoknaditi propušteno jer: 
26. novembra 2011., održat će se tribina "konstruktora" ovog predivnog broda. 
29. novembra 2011. (povodom 68. obljetnice rođenja bivše države u  Jajcu, oli ti "Dana Republike") a u okviru promocije Plana 21 Kukuriku koalicije imat ćete priliku svečano dočekati ponos komiške željezne brodogradnje - m/b „Sveti Salvestar“ ili "Kvaku 22", jer ona redovito dolazi nakon Plana 21.
m/b Kvaka 22 u biševskom Portu

Ovih dana pred blagdan Sv. Nikole, u Bašti ("ponosu, oli ga "po nosu" komiškog Edo-turizma) izrađuju se "kalankoti" (dječji limeni brodići). 
I mi smo se uključili u akciju jer smo više postova posvetili najvećem kalankotu u povijesti Komiže. Taj kalanko nisu izgradili mala komiška dica za igru na Molom Bodku nego "velika komiška dica" u kaštelanskom brodogradilištu "Posjedon" o trošku poreznih obveznika. 
Taj kalanko poslužio je za svečani doček koji možete pogledati na plaćenom blogu komiške vlasti. Vlast se ponosno nagnula s ograde komandnog mosta (i rekla "A ca je lipi...") a jadan kalanko bi morao ploviti na državnoj liniji preko Biševskog kanala po svim uvjetima a - NE MOŽE
Evo, i Stjepan Tafra ga je fotografirao (http://www.stjepantafra.com/blog/9820/nova-pruga-za-bisevo-sv-salvestar). Velik broj slika, a za Biševo vezu održava - Darko Zanki s Odisejem
Kad će se Crkva uključiti u raspravu, ne znamo. Nepošteno je prema Svetome papi Silvestru, inače suvremeniku Svetoga Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara i putnika i naše Komiže, da jedan obični kalanko nosi njegovo ime. Nek se zove "Kalanko Sv. Obrovac Kvaka 22".

Primjedbe

  1. Sad kad dođu na vlast Kukuriku-poštenjačine završit će na robiju oni što su se igrali brodogradnje i spiskali novac poreznih obveznika za ovu podmornicu. A bolje i na robiju, jer da ne idemo u Evropu nego prema istoku, odmah bi ih OBISILI nasrid rive i spasili Komižu.

    Marinero 1

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisu se oni igrali brodogradnje oni su napravili još jedan Kalanko. Sumo ca se ovi grodil u Kaštila a ne u baštu.

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/156713/Default.aspx
    Slobodna reklamira brodogradilište Posejdon u Kaštilima koje je prinulo SMEĆE zvano Sv.Salvestar (oli vam ga Svemirski brod).

    Hrvoje V.

    OdgovoriIzbriši
  4. I "kalanko" će uskoro dobiti svoj novi POST. Tko je potrošio državne novce i gradske novce (kredit s hipotekom na Spomen dom) da bi se izgradio neispravan brod? Saborska zastupnica Tonka Ivčević kao Skupština i njen rođak Pjerino Ivčević kao predsjednik NO Nautičkog centra bi radi "Sv. Salvestra" ODMAH morali odstupiti i staviti se na raspolaganju institucijama da rade svoj posao!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!