Komiža - počinje gradnja naselja Rogači? (odmah nakon izbora)

Izborno vrijeme je pravo vrijeme za najavu početka gradnje POS-ovih stanova u Komiži!
Jedna od komiških novogradnji nakon izbora

Još od 2005. godine komiška lokalna vlast najavljuje početak gradnje POS-ovih stanova. 
Čak 64 osobe su ispunile natječajne uvjete i našle se na POS-ovoj Listi očekujući kako će putem programa društveno poticane stanogradnje riješiti  stambeno pitanje. Bilo je tu onih koji su svoje stambeno pitanje već davno riješili ALI, zlu ne trebalo, bila je prilika: Sad ili nikad!
Među podnositeljima zahtjeva marno su se ugurali neki gradski dužnosnici i vijećnici ali o tome smo već u više navrata pisali, kao i o tome da je gradonačelnica osobno uskočila u sukob interesa.
Bilo kako bilo, izbori su najbolje vrijeme za pozvati ljude da se koheziraju oko aktualne vlasti, jer ako se njoj (toj vlasti), ne daj Bože, nešto dogodi - nema POS-ovih stanova.
Izbori su bili i prošli sredinom svibnja 2009. a pompozno najavljenih stanova još NEMA. Iako je najavljeno da će se "odmah nakon izbora u svibnju 2009." obaviti provjera kreditne sposobnosti podnositelja zahtjeva, još uvijek se ne zna:
- hoće li u 48 novih stanova useliti 48 prvoplasiranih s Liste;
- ili je, nakon provjere kreditne sposobnosti, redoslijed na Listi "ponešto" izmijenjen.
Bilo kako bilo, na nama je najaviti "Kukuriku-stanove" i polaganje kamena temeljca jer, u protivnom, izbori ne bi imali nikakvoga smisla!
Polaganje kamena temeljca ispred bivše praone vojarne "Rogači" moglo bi se organizirati TIJEKOM predizborne kampanje. A kad počinje gradnja? Odmah iza izbora! Preporučamo: 5. prosinca 2011., "uoči" Dana Grada Komiže i blagdana Svetog Nikole!

Evo kako je u "Jutarnjem listu" od 1. rujna 2008. najavljena gradnja POS-ovih stanova u Komiži "IDUĆE GODINE", dakle 2009.: Počinje gradnja naselja Rogači (dopisnik Bogoljub Mitraković)

A evo kako je komiški POS bio dijelom predizborne kampanje TE 2009. godine - "Slobodna Dalmacija" od 9. travnja 2009.: U bivšoj vojarni Rogači 48 stanova POS-a (dopisnik Bogoljub Mitraković) 

Primjedbe

  1. Ne znam ko više laže vi ili ovi Bogoljub. Sve godine gradi se, gradi se a ništa se ne gradi. Danas sam iša u Rogači na polaganje temeljca a tamo ni živa duha. Onda zač san da glas Tonki i Kukuriku. Kad ću doč do stana.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!