Kako je komiški "Neptun" ušao u EU prije (pre)ostale hrvatske riboprerađivačke industrije?

"Neptun" - preskočena epizoda u životopisu Tončija Božanića

Zanimljiv je životopis TONČIJA BOŽANIĆA, kandidata na listi HSS-a u X. izbornoj jedinici:
Nigdje spomena njegovoj aktivnosti u "Neptunu" d.d. Komiža koja je polučila najdublje tragove u njegovom mjestu:
Po svemu sudeći, ispada kako komiški "Neptun" nije otišao u stečaj. To se nama samo čini. "Neptun" je, naime, prije svih drugih, ušao u EU "spuštenih gaća", i "posluje" na način kako je to možda namijenjeno cjelokupnoj hrvatskoj ribljoj industriji. Pust i poluruševan "Neptun" samo je fatamorgana a priča da je proizvodni pogon završio u Nišu, još jedna smicalica zlonamjernih. Pogon je tamo gdje je i bio, samo se ne vidi jer je nevidljiv (i nečujan). 
Račanova koalicijska Vlada je 2001. godine ambicioznom Božaniću i partnerima prepustila "Neptun" da se njime malo poigra. Jednako kao što mu je na temelju koalicijskog dogovora HDZ-a i njegovog HSS-a ustupljena fotelja državnog tajnika za ribarstvo, s koje se poigrao s cjelokupnim hrvatskim ribarstvom a zbog čega su protiv gosp. "Zerpa" prosvjedovali hrvatski ribari početkom ove godine.
Budući je riječ o dužnosniku Ministarstva poljoprivrede, nadasve je zanimljiv je njegov pristup zaštiti nasada rogača:
Zanimljiva je i njegova uloga u "guranju" projekta tzv. Ribarske luke gdje se doslovce u rupu bez dna baca novac hrvatskih poreznih obveznika. Ovaj "projekt" se, s razlogom, naziva i komiški Obrovac, a u njemu državni tajnik Tonči Božanić ima ulogu trojanskog konja. 
Za zapitati se: Tko sve ima korist od "projekta" Ribarske luke, osim stručnjaka i "stručnjaka" koji već godina crtaju i "muzu" novac za megalomanski "projekt" koji je unaprijed osuđen na propast?
http://komiza-hdz.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!