Što je to kultura u Gradu Komiži?

Ili što to gradonačelnica Tonka Ivčević, koja obnaša izvršnu vlast u Gradu Komiži, smatra kulturom u Komiži? Pogledajte na službenim stranicama Grada Komiže http://www.komiza.hr/ i uvjerite se sami:
Ekomuzej Komiža
Cilj je ovog projekta osmišljavanje programa očuvanja kulturne i povijesne baštine uz okupljanje svih subjekata i aktera lokalne zajednice oko zajedničkih vrijednosti kako bi se stvorila interaktivna institucija koja bi priču o Komiži učinila živom u samoj lokalnoj zajednici, a onda je prezentirala svijetu.
U subotu 6. studenoga o. g. u galeriji "Boris Mardešić" održana je prva, Osnivačka radionica "Ekomuzeja Komiža", čime je napravljen još jedan korak u realizaciji ovog iznimnog projekta koji bi u bliskoj budućnosti mogao promijeniti život Komiže.
To bi, po gradonačelnici, bila komiška kultura. I ništa više. Barem ako je suditi po službenoj stranici Grada Komiže. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj odabir. Nitko to pravo ne priječi ni komiškoj gradonačelnici. I dok ostali većinom iz svoga džepa plaćaju svoje gušte i svoje odabire, gradonačelničine gušte i odabire - plaćamo SVI. Ono što ona naziva projektom jest ogroman financijski teret za siromašni gradski proračun. Riječ o stotinama tisuća kuna. Samo za izdatke domljenaka, na kojima gradonačelnica časti odabrano društvo „Ekomuzeja“, porezni obveznici plaćaju kudikamo veće iznose od iznosa za godišnje financiranje svih komiških kulturnih udruga (3 klape = 30 tisuća kn/godišnje). Uz tzv. „Ekomuzej“ gradonačelnica vezuje i investiciju u Dom JNA. Osim što je SAMA dala ime ovoj zgradi (S KOJIM PRAVOM?) po Ivanu Vitiću (Što li on predstavlja za Komižu?) SAMA je već odredila i namjenu: „prezentacije, izložbe, druženja...“ A što građani Komiže o tome misle? Tko njih što pita? Nitko ništa, kao ni u slučaju kada je županijska prometnica prenamijenjena u šetalište. Tko je od Komižana pitan o projektu rekonstrukcije zaobilaznice?
Ne znamo hoće li ovaj „iznimni projekt“ promijeniti život Komiže, kako najavljuje Tonka Ivčević ali je činjenica da će, i ukoliko nikada ne bude dovršen, pojedinci od njega zasigurno imati iznimne koristi.

Primjedbe

  1. Kultura u Komiži je speed ujutro a corto malteze navečer. Još malo pa će ostat samo bejbi u visu. tamo će bit i općina jer ovako nikome ni potribna.

    OdgovoriIzbriši
  2. za koji don će poklod a komiža je poznota po temu da vlast organiziro poklod. i to je kultura jer a i poklada vajo doržat na oku jer NEPRIJATEJ JE SVUDA OKOLO NOS I NIKAD NE SPI. NNNI

    OdgovoriIzbriši
  3. Vajo podignut šator povarh Komiže i napisat: nojveći cirkus u Arvoškuj - Ekomuzej Komiža!
    Koko će tote svita lavurat i ca će proizvodit?

    OdgovoriIzbriši
  4. Koja kultura? Kultura je kad se namisto kulturnoumjetničkih društvi sa pinezima poreznih obavezniki financiraju svoji fan-klubovi na Facebook-u! To cini Vaša gradonačelnica a ovu lito će dovest Let 3 sa onim ždribima ca daržidu u guzicu.Poslat će ih Obrsnel i Linić na gažu u bogatu općinu Komiža di čedu ogvantat 40 mijorići kuni.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!