ŽIVOT NA ŠKOJU Samo je Komiža siromašnija od Korčule


Od 12 otočkih gradova Korčula je poslije Komiže i Visa po Vladinu indeksu razvijenosti, najnerazvijeniji grad na hrvatskim otocima, iako je istodobno pri vrhu obrazovanosti stanovništva otočnih gradova.

To znači da je Korčula s većim resursima od drugih postigla najmanje - kazao je predsjednik „Korčulanske lige“ Vjeran Filippi na godišnjoj skupštini, kritizirajući izvršnu vlast na čelu s gradonačelnikom Mirkom Duhovićem.
Manje razvijeni od Korčule samo su dva grada na pučinskome otoku Visu, što je nevjerojatno, s obzirom na podatak da je otok Korčula ne čelu s gradom prije dvadesetak godina bio najrazvijeniji i najnapučeniji hrvatski otok, istaknuto je na skupštini.

Da je Korčula dodirnula dno potvrđuje i podatak da je po prihodu izvornog proračuna po stanovniku gdje je sa 2287 kuna po stanovniku od nje lošija samo Komiža.

- Ako se uzme u obzir da vrijednost gradske imovine iznosi oko 150 milijuna kuna, a tržišna više od 300 milijuna kuna, bez javnih površina, jasna je apsloutna nesposobnost vlasti - naglasio je Filippi, ukazavši na potrebu boljeg gospodarenja gradskim nekretninama koje su „jedini pravi razvojni resursi grada Korčule“.

“Korčulanska liga” je u bivšem Gradskome vijeću imala dva vijećnika, neko je vrijeme bila tihi saveznik SDP-ova gradonačelnika Mirka Duhovića, a poslije se pretvorila u njegova najvećeg kritičara.

Dva vijećnička glasa Lige protiv proračuna za 2011. god.bili su prevaga u neizglasavanju proračuna i raspuštanju Vijeća.
Željan Petković / foto: cropix
Izvor:Slobodna Dalmacija    

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!