Oslobođenje od ljudstva i imovine

Dok naočigled svih nas propada Poljoprivredna zadruga u Podšpilju, koju su sazdale vrijedne ruke naših starih, u njenom se zadružnom domu priređuje izložba u spomen Tiletu i družini. Dakle, slavi se totalitarizam koji je, pod krinkom borbe za slobodu od fašizma, gazio hrvatski puk otoka Visa gotovo pola stoĺjeća. "Oslobođenje od oslobođenja", naziv je te vampirske seanse. 

Na škoj je prije "oslobođenja" bilo skoro 9 tisuća žitelja a danas nas je tek 3 tisuće.

Podšpilje je prije famoznog  'oslobođenja" imalo oko tisuću žitelja u svojih 5 sela a danas možda stotinjak.



Pretvorba koja je uništila hrvatsko gospodarstvo ovdje se događala pod paskom par lokalnih boljševika, članova SKJ a zatim SDP. Uostalim kao i u drugim tvrtkama na Visu. Ti lokalni strvinari su podijelili ono što je ostalo od nekoć uspješne zadruge. Dugogodišnji direktor zadruge je nakon odlaska u mirovinu na samo sto metara od zadružnog doma bio otvorio privatnu vinariju. Baš "čudno" kao i podatak da je u prizemlju zadruge otvoren ugostiteljski objekt čija je vlasnica iz istog političkog miljea.

Zadruga  je navodno u stečaju. Čitavo vrijeme vodili su je partijski kadrovi. Stari zadrugari su izumrli. Nema više tko puniti zadružne bačve. Zadružne plantaže navodno preuzimaju privatni vinari.

Usred tog propadanja u zadružnom domu se slavi. Noću odjekuju partizansko - boljševičke pjesme..

Kada sam na društvenoj mreži komentirao ovaj bal vampira, stara baba strvinarka je organizatorici izložbe  dala potporu riječima: Zanemari.

Na svakom se koraku vidi učinak ove zločinačke organizacije koja u Podšpilju još uvijek oslobađa lokalno pučanstvo, od imovine i od ljudstva.


           Mićo Sviličić

                     

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!