U Podšpilju otvorena BUTIGA!

Nije prvotravanjska šala, već komiška zbilja! Još jedna terevenka koja se organizira u inače zaboravljenom Podšpilju. Butiga je otvorena ali da bi se pogostilo planinare i - naplatilo.
Dolazak planinara je zasigurno jedan lijep događaj a komiški odnos prema Poju je nešto sasvim drugo.
A kad je ono zadnji put Poje imalo butigu? Tamo negdje kad i Područnu Osnovnu školu i Mjesni odbor. U vrijeme "mrskoga" HDZ-a koji je ipak vodio brigu o žiteljima ovih (zaboravljenih) sela. 
U to vrijeme (1993-1997) i žitelji susjednog Visa su u Komižu imali potrebu dolaziti. Tada se teškom mukom stjecao status Grada.... Od tada do danas i Komiža "postaje" - Poje. 
Gotovo 7 puta je manji broj prodavaonica nego li u susjednom Visu, a pred jedinom većom butigom u Komiži osvanule su prepreke, "instalacije", koje je postavila komiška ko-ko-da vlast. O tome ćemo u idućem postu, a do tada evo fotoreportaže iz Poja:






U Podšpilju, jednom biračkom mistu na otoku Visu gdje je na zadnjim parlamentarnim izborima pobijedio HDZ, zabilježen je veliki "uspjeh" lokalne vlasti: mještanima je uskraćeno pravo na mjesnu samoupravu i potpuno je razbijena ploča ogranka HDZ-a, zadnje opcije koja je nešto učinila za ovo mjesto po onoj: "nisu tu ni bili, to će reći svima...."

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!