KOMIŽA - I PUTOVI PO ONOJ: "ILI MI - ILI ONI!"

Zamislimo li Komižu kao kakvo-takvo središte nečega, onda su njena periferija, sela i škoji - regija. U zadnje vrijeme pišemo kako lokalna ko-ko-da vlast (SDP-HNS-HSS) razvija poduzetništvo. Na poseban način. Tomu svjedoče "butiga" u Podšpilju i prodavaonica Studenca na komiškoj Rivi. Vlast "pomaže" svakome na svoj način. 

UREĐENJE KOMIŠKIH PROMETNICA
Uređenje cesta i puteva, protupožarnih i drugih staza, od negdje do nigdje, osobito se rasplamsalo jer se time potiče poduzetništvo, poljoprivreda, prodaja nekretnina, a nekome je možda i - dobar biznis. 
Danas gotovo svako selo, zaseok, rijetko naseljen ili pust, po Polju, Kostirni ili Oključini, pa i na opustjelom Biševu ima uređen put. Hvala drugu Staljinu! I poreznim obveznicima RH, valjda, jer oni ipak to sve plaćaju. 
Danas su svi komiški putevi uređeni. Svi osim puta za zaseok Pri Galiju, podno Žena Glave. Jedna obitelj već desetak godina od aktualne komiške vlasti traži uređenje puta do svoga zaseoka (u kojem je i najstarija pojorska crkva, ona Sv. Antuna), svoga doma i jednog od najboljih OPG na otoku Visu. Bez rezultata. Već godinama, njihov sin i nevjesta služe goste na svom OPG "Maxo", a gosti se truckaju po prašnjavom i urušenom putu. 

Put prema zaseoku Galija
OPG Maxo 
Regionalni razvoj - kako - komu!

Kud ono vodi ovaj put?
Ovo je prilika podsjetiti se kako je, prije nekoliko godina u predjelu Brojkovice razvučeno čitavih 200 metara asfalta do NIGDJE. 
I ovih se dana vlast hvali uređenjem puta po Biševu te na području Ravno prema Stupišću do NIGDJE.  

   "SARCEM ZA KOMIŽU"
To je valjda ona "još boja" Komiža ili "sarcen za" Komižu. 
Dojam je (samo dojam?) da je geslo: "Ili mi - ili oni!". Nekako poznato? 
Ovo spada u osebujni komiški "regionalni" razvoj, po uzoru na one "instalacije" ispred komiškog "Studenca". A je li (ne)postupanje komiških faraona u oba slučaja - tek slučajnost ili tek splet okolnosti trebalo bi ih upitati! 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!