MODRA ŠPILJA - Uskoro film "U tunelu usred mraka..."?


130. obljetnica otkrića Modre špilje poslužila je za trošenje novca, samoreklamu i - prešućivanje zločina. 
U okviru obljetnice na terasi Komune održano je predavanje uvaženog Joška Božanića a iza toga je (za loše učenike) održana repriza predavanja - prikazivanje filma "U kameno svjetlo" čiji je scenarist, pogađajte, opet - Joško Božanić. 
Zanimljivo je kako je otkriće Modre špilje od prije 130 godina poprilično dokumentirano dok se o događajima iz bliže povijesti - gradnji ceste Muzuporat - Poje u filmu tek ustvrdilo da su je izgradili njemački ratni zarobljenici kojima se, "po usmenoj predaji" ne zna sudbina. "Strah od smrti izgradio je cestu." - tvrdi se u filmu.

BIŠEVO - OTOK SMRTI
Otok Biševo je najveće stratište na Jadranu. Veće od Dakse. I to se namjerno ignorira. Cestu nije izgradio strah od smrti već ratni zločin i - SMRT!
U pjeskovitim vinogradima otoka Biševa krcato je kostiju. Trebalo bi se zapitati: Jesu li stanovnici Biševa previše konzumirali janjetinu ili je možda riječ o ljudskim kostima.
Vrijeme je da se netko nesklon nasjedanju na facjende zapita što simbilizira Križ iznad Modre špilje. A moglo bi se započeti s pisanjem scenarija za film: "U TUNELU USRED MRAKA..." Sudbina 800 ubijenih mogla bi narodima ujedinjene Europe biti zanimljivija od otkrića Modre špilje.
Umjesto konstatacija da će i Komiža doživjeti sudbinu Biševa, krajnje je vrijeme da se netko zapita: Je li nestanak žitelja s otočića Biševa, namjera ili nemar (protunarodne vlasti od 1943-1990) ili možda - prokletstvo? 
Također je vrijeme za postaviti pitanje: Kako je moguće da propada otok na kojem se nalazi Modra špilja (s prihodima od preko 50 tisuća prodanih ulaznica tijekom sezone) a vijećnik vladajuće koalicije (SDP-HNS.HSS) piše u Slobodnoj Dalmaciji o lošim higijenskim uvjetima zbog nedostatka vode u kundutima pored špilje?

Iznad Modre špilje počinjen je ZLOČIN koji se prešućuje?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!