Muster: Održan (otkazani) Božićni koncert


Objavljujemo dopis klape "Komiža" povodom sinoćnjeg Božićnog koncerta: 

U komiškom Musteru, župskoj crkvi Sv. Nikole,  upriličen je Božićni koncert.
Dan prije koncerta organizator (TZ Grada Komiže) je predložio otkazivanje koncerta jer su 2 (viške) klape zauzete, 1 klapa ne želi nastupiti ("Gusarica") a Župski pjevački zbor "nije spreman." Prethodno je, zbog obveza viških klapa, koncert već bio odgođen za 4 dana. 
Ostala je samo klapa "Komiža" koja je organizatoru dala k znanju da će zbog važnosti blagdana i poštivanja prema građanima koji će možda ipak doći na koncert, ipak nastupiti.
Unatoč tomu (ili možda usprkos ili po nalogu "viših" instanci), organizator je na sam dan održavanja koncerta "dao sve od sebe" kako bi što manje ljudi posjetilo koncert. Skinut je plakat s oglasne ploče Grada Komiže na rivi a na oglasnoj ploči TZ Grada Komiže osvanula je parola: "OTKAZANO!". Sistemom "Radio Mileve" brže-bolje se razglasilo kako koncerta "neće biti". Na taj način organizator je pokušao "oprati ruke" ne mareći ni za trud onih koji su mjesecima vježbali za nastup, ni za Komižane i goste koji će se u večernjem mraku ipak popeti do Mustera. 
Jesu li organizator pa i oni koji nisu htjeli nastupiti na zakazanom Božićnom koncertu uopće promislili na važnost obilježavanja blagdana rođenja Božjeg Sina i u Gradu Komiži, nije nam poznato.
U dogovoreno vrijeme nastupila je klapa "Komiža". Izvela je tri uvježbane i nekoliko pjesama s kojima je nastupala prethodnih godina. Sve u spomen Isusova rođenja, na ponos Gradu čije ime klapa nosi i u znak zahvalosti svima koji su unatoč "zalaganju" organizatora, došli u Muster na Božićni koncert (a svojim su brojem popunili "banke"). 
                                                            
                                              Klapa "Komiža"
Kad se Bog čovik učini (trad., Stari Grad) 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!