Politika zapošljavanja "sarcem" za Komižu

Nakon one "Još boje Komiže" (2009.-2013.), nastupila je ova  nova nazvana "Sarcem za Komižu".
Ako je u onoj prvoj Komiži glavni pokretač "boljitka" bila pamet a zadani cilj nove beneficije za skupinu odabranih (prenamjena zemljišta, stanovi za /rijetke/ kreditno sposobne, podjela javnih površina vazdagladnima, zapošljavanja od ukućana do kućnih ljubimaca itd.), u ovoj se nastupa isključivo sa SARCEM.

Veliko komiško "sarce"
Politika zapošljavanja opet zauzima posebno poglavlje. 
Prošloga ljeta je većina nezaposlenih Komižana i nadalje bila nezaposlena ali su u ovo "bogato" mjesto zapošljavani "Komižani" iz "siromašnih" hrvatskih gradova Zagreba, Splita, Osijeka... 
Zašto "Komižani" u navodnim znakovima? Zato jer isti nisu dio najveće otočke "firme" - Zavoda za zapošljavanje, već građani drugih gradova. S Komižom, odnosno komiškom vlasti, vežu ih rodbinske veze, tanka crvena nit ili pak neke druge vlastima poželjne veze.
Svu "ljubav" "velikog" i "plemenitog" komiškog "SARCA" na svojoj je koži ovih dana osjetio jedan naš sumještanin, Komižanin (bez navodnika) i hrvatski branitelj. Iako mu nedostaju samo 2 godine do prijevremene mirovine, "nagrađen" je otkazom i ugovorom o radu na pola radnog vremena. 
Kako Skupštinom i Nadzornim odborom firme koja ga je "nagradila" pred mirovinu upravlja gradonačelnica (i saborska zastupnica) Tonka Ivčević, preko svoje svojte, prijatelja i stranačko-koalicijskih pouzdanika, možemo zaključiti da se u ovom slučaju na djelu pokazalo "veliko" komiško ili "komiško" "sarce".

U najlipšem mistu Dalmacije, gradonačelnica nema nikakve veze s otkazom jedinom šoferu kamiona za prijevoz smeća iako je čistoća mjesta bila jedan od važnijih argumenata za dobijanje "prestižne" Slobodankine nagrade. Moš mislit!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!