Konstituiranje Gradskog vijeća - NIŠTA NOVOGA!

Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Komiže. Predsjednik je Edo Bogdanović (HNS) a potpredsjednik Josip Mariani (kandidacijska lista birača). Ništa neočekivanog jer smo o zajedničkim ciljevima koalicije SDP-HNS-HSS i "nezavisne" liste već pisali 5. svibnja 2013. na ovom blogu:http://komiza-hdz.blogspot.com/2013/05/mi-se-zalazemo-za-korjenite-promjene.html 
HDZ i njegov Klub vijećnika i nadalje će biti jedina prava oporba u Gradu Komiži i svim zakonitim metodama će se zalagati za provođenje zakona u ovom dijelu Lijepe naše.
Možda u tome treba tražiti reakciju jedne "gospođe" koja je, na sebi svojstven način, za nama vijećnicima (od kojih smo dvoje prvi puta postali vijećnici) vikala: "Šljam!" 
Ta njemačka riječ (schlammznači blato, glib, kal ili u prenesenom značenju ološ.
Gdje je "gospođa" u nama uspjela prepoznati šljam? Ne znam, ali da se malo potrudila mogla je pogledati u nečiji "minuli rad" i tu bi ponešto pronašla od šljama. 
Ili se, još jednostavnije, mogla samo pogledati u - ogledalo.

Sanja Vranjković

Primjedbe

  1. do 1993. je u Komiži bio na vlasti komunistički jednopartijski sustav, od 1993. do 1997. HDZ-ov jednostranački (jer je KP pozatvrarala "privredne" subjekte i stala u ilegalu do bonace). Od 1997. u Komiži je na vlasti boljševizam. Sve od Sabora i Županijskih skupština do većine gradova i općina u RH (pa i u Visu) postoji drugo potpredsjedničko mjesto u Vijeću rezervirano za oporbu ALI.... Iako je HDZ kao oporba u Komiži imao i do 40% vijećničkih mjesta, ta praksa NIKADA nije zaživjela u Komiži jer je stav vlasti da je oporba ŠLJAM. Tako je to jučer javno izgovorila "zakonita" predsjedatelja gradskog "parlamaneta". A njoj treba vjerovat. A kako bi tek nazvala one koji su opljačkali TZ, založili imovinu vodeće turističko-ugostiteljske kuće a zatim i Grada, novcem poreznih obveznika izradili Prostorne planove za sebe i svoje, gradili brodove koji ne plove jer su ih konstruirali astronauti...? Kojom bi rječju nazvala one koji i javne površine dijele po ključu nacionalne ili političke pripadnosti a radna mjesta u lokalnim i državnim firmama popunjavaju radi sanacije privatnih "ulaganja"?
    U Komiži vlada pravilo kako je "oporba dobra i zato je treba držati na sigurnom - u zatvoru". To je rekao idejni otac komiške vlasti - tovariš Staljin a u Komiži, hvala Bogu, ima tko baštiniti njegova djela.
    A to što Gulag, pardon Remetinec (ili Bilice) ne prijeti onima za kojima uvažena gospođa dovikuje "šljam" nego li nekim drugima, po njenim kriterijima "čestitima", jest razlog zbog kojega ona za troje oporbenih vijećnika viče "Šljam!".

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!