Zbog postavljanja sidrišta, gradskim kupalištima Pod Gospu Gusaricu i žalu Lucica – PRIJETI ZAGAĐENJE!

Izvršna vlast Komiže nastavlja s trošenjem novca na projekte kojima se čini šteta čitavom Gradu! Sada je na redu turizam jer prijeti zagađenje kupalištima: Pod Gospu Gusaricu i žalu Lucica.
Bez ikakve rasprave na Gradskom vijeću, preko Nautičkog centra, tvrtke u kojoj 1 osoba (gradonačelnica) predstavlja Skupštinu (skup od 1 člana?!), ishođene su koncesije za izgradnju (postavljanje) i korištenje  luke posebne namjene - sidrišta na  dijelu k.o. Komiža, predio "Lucica" i izgradnju (postavljanje) i korištenje  luke posebne namjene - sidrišta na  dijelu k.o. Komiža, predio "Pol Guspu".
Sada je sasvim izvjesno da sidrišta s pučinske strane "zatvaraju" obje komiške plaže. Iskustva s dosadašnjim "divljim" sidrištem Pod Gospu bila su - fekalije u moru kupališta usred sezone. Komiška je vlast istovremeno podizala plava zastava i dozvoljavala sidrenje nautičarima (?!).
Tijekom proljeća 2011. konačno je riješen kanalizacijski sustav za nekoliko kuća između Lučice i Jurkovice čiji su ispusti do tada završavali u moru. Kad su se Komižani i gosti već razveselili kako će Lucica konačno postati posve čista plaža, stigao je "odgovor" gradske vlasti: Postavljeno je sidrište iza lukobrana kojim je zatvoren akvatorij Lucice (potez mula do Molega Bodka).
Kome je ovo palo na pamet? Zanima li uopće komiške vlastodržce što Komižani misle o njihovim potezima?
Treba li uopće spominjati da sidrišta, kao luke posebne namjene, uopće nisu predviđena važećom prostorno planskom dokumentacijom - Prostornim planom uređenja Grada Komiže?
Ovaj potez komiške vlasti predstavlja kršenje propisa (Prostornog plana) i direktan ekocid (uništavanje života, osobito posidonie u podmorja sidrišta i zagađnje kupališta fekalijama).
Ako se pitate zbog čega komiška vlast vuče ovakve poteze, odgovor leži u lakoj zaradi.
Jesu li kamere lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije kojima se kontrolira komiški lukobran, razlog novim "rješenjima", odnosno sidrištima ?
Bilo kako bilo, oni koji se kupaju u Lucici i Pod Gospu, zahvaljujući pohlepi pojedinaca u komiškoj gradskoj vlasti, više neće imati čisto more!

Primjedbe

  1. Split već nima onu šporku Matejušku a imat će je Komiža.
    Šta se sve čini za doć do lake zarade.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zagađenje je več počelo. Plivaju g...

    OdgovoriIzbriši
  3. Kupači su dobili govna, tufere i goldune ca pliju povazdon a komiško vlast gotovinu od jahti ca dile meju sobom. Di su sad oni ca su im doli glos a di je USKOK da ih pošje di im je misto?

    OdgovoriIzbriši
  4. za JOŠ BOJU komižu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Anita Bogdanović / Facebook:
    dobra ideja samo u KOMIŽI dođe ljeti živit i iznajmivat svoje apartmane gospoda koja ne komuniciraju putem interneta jer je lagje puć na autobusnu stanicu i čapovat pridošle goste za rukov i tako manje naplate smiještaj i zataje boravišnu t...aksu .obićaji ne zastarijevaju .vako je lagje ,a i zoc bi ku mora znat koko su inkasali eurih .skupe lovu od gostiju i u deseti misec skupu valiže i porte pud svojih domova na kopno .a mi čekajmo sljedeće lito da oni opet dođu pokupe goste i njihovu lovu ,a ti KOMIŽO cekoj opet sljedeće lito i to tako gre i gre

    JE, JE DROGO ANITA, A DESI SE DA NIKI POKRODU PINEZE OD BORAVIŠNE PRISTOJBE A ONDA KONTAJU DA ĆE PRIKO VEZE SUDSKI SPIS OSTAT U ŠKAFETU DO ZASTARE. I PASO PUNIH 11 GODIŠĆ A POCNU ARIVOVAT POZIVI ZA NA SUD, JER GRUBO JE KRAST BORAVIŠNU PRISTOJBU.
    mLADEN B.

    OdgovoriIzbriši
  6. običaji ne zastarijevaju (anita) a bogami ni kaznena djela (mladen)niko zataji boravišnu pristojbu a niko je pocisti
    Hrvoje V.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!