Prosvjedima ribara otvoren 6. Crofish u Umagu

Šesti Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme ‘Crofish’ otvoren je u Umagu skandalom. Članovi koordinacije Udruga profesionalnih ribara ‘Mare Croaticum’ iz Umaga, ‘Naše more’ iz Dalmacije i ‘Istarski ribar’ iz Pule, glasnim zviždanjem, uzvicima ‘uaa dosta’, ‘ajde doma’ ,’prodao si more’ ometali su državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića prigodom njegovog obraćanja sudionicima otvaranja sajma.
Opremljeni transparentima na kojima je ‘spomenut’ i ministar Petar Čobanković – ‘Čobi pecaroš’, ‘Čobijeva odiseja’, ‘Nasilje na Jadranu’, prosvjednici su od redara bili zaustavljeni u približavanju prostoru na kojem je govorio Božanić pa je sve završilo samo glasnim vikanjem i zviždanjem.
Dobro obaviješteni o pripremi scenarija prosvjeda članova koordinacije Uduga profesionalnih ribara, rekli su nam da je bio predviđen i ‘jajomet’ na Božanića od kojeg se, međutim, odustalo u posljednji trenutak.
- U Umagu posebno doživljavamo sajam i dajemo mu poseban značaj jer smo shvatili koliko je problema u ribarstvu, rekao je pri otvaranju sajma gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Stoga sajmom dajemo doprinos u rješavanju problema na dobrobit svih nas.
Državni tajnik Božanić uspio je, ometan galamom i zvižducima prosvjednika, izreći tek kratko nekoliko riječi istaknuvši vjerovanje da će sajam dati doprinos hrvatskom ribarstvu poželjevši izlagačima uspješne poslovne susrete.
Sajam je otvorio župan Ivan Jakovčić rekavši kako se sa sajmom počela provoditi nova politika prema ribarstvu u Istri. Sustavno se počela graditi ribarska infrastruktura, a kako je rekao Jakovčič uskoro će ona biti i kvalitetnija nakon izgradnje ribarske luke u Pulskom zaljevu.
Jakovčić je izrazio i nezadovoljstvo lošim radom porečke Veletržnice rekavši kako nije iskorištena prilika da se s novcem iz Europe izgradi i u punu funkciju postavi veletržnica.
Na ovogodišnjem šestom Međunarodnom sajmu ribarstva i ribarske opreme, koji će biti otvoren do 8. svibnja izlaže 60 izlagača iz Hrvatske i Italije. (DM)

Primjedbe

  1. Tonči Bozanić je poručio kako se 'definitivno radi' o skupini ribara koji štite svoje interese, te kako se njihovim ribarskim alatima koji se povlače uzobalnim dijelovima, na plažama i drugdje stalno stvaraju konflkti. Kazao je i kako u Hrvatskoj ima 3900 registriranih ribarskih brodova, a da ih je na prosvjedu bilo dvadeset.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro obaviješteni o pripremi scenarija prosvjeda članova koordinacije Uduga profesionalnih ribara, rekli su nam da je bio predviđen i ‘jajomet’ na Božanića od kojeg se, međutim, odustalo u posljednji trenutak.
    JER JERETU NISU SNILE KOKOŠE!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!