Obrovac u Komiži

Za detaljan pregled klikni na članak.Izvor:Slobodna Dalmacija.

Primjedbe

  1. Položili ste test imate muda.Malo ste zakasnili ali je Obrovac ipak osvanuo na internetu. Slobodna ovaj lipi tekst nije stavila u svojem web-izdanju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Toncitu tuko stavit spomenik isprid fabrike!

    OdgovoriIzbriši
  3. Udruga Dalmacija: More je naš neprocjenjivi kapital - SD, 26.5.11

    More je naš neprocjenjivi kapital kojeg ova zemlja mora valorizirati - poruka je koju su poslali članovi udruge Dalmacija i njihovi gosti s okruglog stola održanog u Muzeju grada Splita ovog četvrtka.

    - Problemi oko mora ne vide se dobro na kontinentu, a mi te probleme živimo - kazao je prof. dr. Joško Božanić.

    Miro Kučić, predsjednik Udruženja ribarstva rekao je kako već 20 godina uništavamo naše najveće blago, a posebice je ribolov pred kolapsom.

    - Svaki treći Hrvat ne radi, imamo 20 zatvorenih tvornica u ribarstvu, škverovi nam stenju, pelagični ribolov, lov srdele i inčuna u strahovitom je padu. Ako vlada nešto ne poduzme, ribolov će potpuno propasti! - upozorio je Kučić.

    S njim su se složili i profesionalni ribar i političar Petar Baranović naglasivši kako nam je flota prevelika, a i odobravalo se previše licenci za ribarstvo što nas je između ostalog, dovelo do katastrofe.

    I ostali sudionici tribine složili su se oko prevelikog broja ribara od kojih je malo aktivnih, oko preizlovljenog Jadrana, oko pretjeranog korištenja alata, oko premalih poticaja i drugih problema koji tište ribare.

    Tonči Božanić, državni tajnik za ribarstvo nije mogao precizno odgovoriti na traženja ribarske struke, no kazao je kako je krajnji cilj doći do aktivnih ribara, sufinancirati svaki lovostaj, te općenito smanjiti ribolovne napore.

    - Umre li ribarstvo, umrijet će i otoci - poručio je Damir Karuza Kalambera predsjednik sekcije ribara otoka Visa složivši se s većinom da je proglašenje ZERP-a sramota!
    KUČIĆ O ZATVORENIM TVORNICAMA A S NJIM ZA STOLOM TONČI BOŽANIĆ - GROBAR "NEPTUNA" NAJSTARIJE TVORNICE NA JADRANU. BOŽANIĆA JE UPRAVO OVAJ MIRO KUČIĆ STVORIJA. OVI JADNICI "UDRUGA DALMACIJA" SU NAJVIŠE STAVILI U DŽEP NA RAČUN RIBARA I RIBARSTVA I PRODAJU MAGLU KOJU VIŠE NIKO NE KUPUJE.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kad Jaca dozna kako joj se iz proračuna krade novac za komiški Obrovac neče Božanića spasit ni Friščić. Bidna država u kojoj ovakvi raspravljaju o moru i ribarstvu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kučić: Komiža nema četiri osnovna preduvjeta
    - Kako je moguće da u Programu izgradnje ribarskih luka Komiža bude prva s ukupnom investicijom tri puta većom od svih ostalih predviđenih luka, i to bez zadovoljenja četiriju osnovnih preduvjeta za takav pothvat: broj ribolovnih plovila, količina iskrcane ribe, blizina velikog potrošačkog centra, te blizina cestovne i druge infrastrukture?

    Znate kako druže Kučić? Kad družina kojoj pripadate triba uzimat proviziju od prodaje magle - sve je tada moguće. Znate kako pivaju u Crkvi "I brda će se premještati ali sa duhom presvetim".

    m/b Hlap

    OdgovoriIzbriši
  6. Kučić: Komiža nema četiri osnovna preduvjeta / tačno, ali
    - Kako postoji mogućnost da u Programu izgradnje ribarskih luka Komiža bude prva s ukupnom investicijom tri puta većom od svih ostalih predviđenih luka i to bez zadovoljenja četiriju osnovnih preduvjeta za takav pothvat: broj ribolovnih plovila, količina iskrcane ribe, blizina velikog potrošačkog centra, te blizina cestovne i druge infrastrukture. Ma ko te za to pita.
    Ako ste za svoje molo misto onda kuco.
    Ma kaka ribarska luka. A ca mislite, da bi Europska Unija financirala marinu za yahte. Koga uopće u Komiži interesira ribarstvo. Di su mlodi ribori koje bi interesirala budućnost ribarstva. Komižani se i tako neće vezivat i plotit vez u luci, a kako luka nesmi bit prozna, ona će se popunit yahtama koje će luku sposit od deficita - a mlodi će dobit posal. Zato pamet uglavu i kuco. Imo i furbastih na vrhu koji znaju kako zaj..... EU. Pravosuđe je pasalo, pa će i ovo. Još Ervatska ni propala. Zato je vjera na prvom mistu, - sve je tada moguće. Znate kako pivaju u Crkvi "I brda će se premještati ali sa duhom presvetim". Zato pivajmo i ne se korat. Muci i cini dok se brdo ne pomakne. I do daljnjeg pacijenca.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!