Upravo Fonda, lako je tuđim po kupini mlatit'!

Može li se vlasnik Modre špilje d.d. Komiža  a to je PBZ Croatia osiguranje, obvezni mirovinski fondovi, smatrati ozbiljnim vlasnikom i ulagačem? Zar taj  vlasnik nema  ijednog stručnjaka s VSS kojeg bi postavio za menagera tvrtke, kad su ovu komišku tvrtku povjerili - konobaru?! 

Doduše, nije sve ni na sadašnjem vlasniku. Nešto je i na onima koji su Edu Bogdanovića držali na mjestu direktora dugi niz godina, sve do stečaja 2014. godine. Članovi NO poništavali su natječaje za direktora društva i imenovali bi konobara za v.d. direktora a zatim gledali kako je 2012. godine dug 3,83 puta veći od vrijednosti tvrtke! Rekli bi naši stari: "Lako je tuđim po kupini tući!" 

Kad je Modra špilja otišla u stečaj, popušili su nježnik mali dioničari. A stečajni upravitelj Ivo Bućan uzima sebi za pobočnika istog "stručnjaka" koji je nasukao Modru špilju - dotičnog konobara. 

Novi vlasnik i budući investitor jest ozbiljan koliko su bili ozbiljni oni koji su već jednom razjebali Modru špilju d.d. i stoga su sumnje u njihove namjere opravdane. Pogotovo kad se vidi na koji način su kadrovski riješili upravu komiškog hotela.

Edo Bogdanović može biti direktor ili vlasnik svoje obiteljske tvrtke, može biti gradonačelnik, predsjednik države ili obnašati bilo koju političku dužnost u RH (uostalom u Jugi je bravar bio predsjednik) ali je nedopustivo da Fond koji upravlja novcem i investicijama iz doprinosa građana RH na mjestu  menagera tvrtke drži konobara koji je već jednom odveo tu istu tvrtku u stečaj. Kakva se poruku šalje građanima, osobito onima koji iseljavaju tražeći posao, a kakvu tijelima EU?

Ovakvo postupanje onih koji vode Fond potvrđuje tvrdnje svih koji Hrvatsku drže među prvima u EU po nemaru, nesposobnosti, nekompetentnosti i dakako - korupciji. 

Ovim se nije pisalo o marčapiji stare ambulante i dvojnoj ulozi Bogdanoviča koji je i predsjednik Gradskog viječa,  a pogotovo ne o nekom budućem izgledu hotela jer investitor nije pokazao da je ozbiljan investitor kad nema niti stručnjaka za voditi komišku turističku kuću.

            Mićo Sviličić  



          

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!