Gupčeva: "bizmis" ili samo "trla baba lan"?

Iz samoga nadnevka početka sanacije Ulice Matije Gupca u Komiži, razvidno je da je u pitanju "izborna" promidžba.
Ipak, sam tijek radova pokazuje par dobrih točaka i niz loših.
Pa, 'ajmo s dobrim:
1. Ulica je, kao i većina komiških, u lošem stanju jer je tijekom zadnjih 30-tak godina višekratno prekopana i pokrpljena;
2. Poslije dugo godina kvalitetno je sanirana vodovodna trasa: postavljene su cijevi većeg profila, sređuju se šahtovi vodovodne i kanalizacijske mreže.

A evo i loših:
1. Iako je bila prilika, jer je iskop nakon uklanjanja betonske površine dubok cca 35 cm, uopće se nije položila kanalizacija za postavljanje podzemne niskonaponske električne mreže, što navodi na zaključak da kad se jednom budu uklanjali zračni kablovi koji vise ulicom, ponovno treba raskopati, odnosno razbijati novu betonsku podlogu; 
2. Iako je već tjednima dostupna, nitko od onih koji održavaju telefonsku mrežu, nije obavio pregled položene tk-mreže;
3. Ništa nije poduzeto ni po pitanju odvodnje oborinskih voda;
4. Tko uopće nadzire ove radove i u kojem dijelu? Oni "službeni" s plakata, ili one dvije "izgubljene" koje ulicama šetaju s mobitelima u ruci?
Sve navodi da i ova investicija, kao i mnoge slične (npr. uređenje rive), osim političkih, ima i svrhu da se "zavrti novac" i - ništa drugo. Jer da jest, tada bi se netko iz vlasti "Užičke Republike" pojavio i pobrinuo da se radovima dugoročno riješe svi mogući problemi, a tomu tako nije slučaj!
Samo "trla-baba-lan, da joj prođe dan!" ili "bizmis" (iz serijala "Ruža vjetrova") u kojem više aktera ima koristi a plaćaju - porezni obveznici.









Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!