Na ex dan mladosti - o tome kako je to bilo prije 4 godine

    Postojonje oporbe nije samo vrednota, već i jamstvo demokracije.
    A jedinu oporbenu stranku u Komiži tom je prilikom predstavljalo troje mladih ljudi (vijećnika) Komižana. Tada su imala 26, 33 i 37 godina. 
    Znajući da na prvoj sjednici nisu podigli ruke za izbor njenog supruga, "perspektivnog" 57-godišnjaka, jedna "fina" gospođa je na ulici povikala kada je prošlo ovo troje vijećnika: "Šljaaaam!"
    Na tragu nedavne objave na fejsu, kako je od 1997. do 2017. broj birača u Gradu Komiži upola manji, usuđujem se primijetiti da je komiški "euro" pao (govorilo se da nas je u Komiži 100 eura ili 750 ljudi).
    Što je vlast čvršća to je broj birača sve manji i manji....a vlast, valjda, postane "Bogom" dana ? 
    Komiškoj vlasti (koja već ima apsolutnu većinu)  nisu neophodni nikakvi novi glasovi. Dakle, mnogo će se toga vidjeti već nakon prve sjednice.... Hoće li novi vijećnici postati dio vlasti (uzimajući mrvice koje će im Velevlast "velikodušno" ponuditi), ili će postati korektiv ovoj vlasti kako se ne bi još (?!) uljuljala u "dobroj priči"?
    Hoće li "ugledna" gospođa, supruga sadašnjeg 61-godišnjaka, i za novim vijećnicima vikati "šljaaaam!" ili će ih pozdraviti: "Bravo, lipa naša mladosti, nastavite s nama ovu dobru priču!" ?
    A "dobra priča", ukoliko se, ovim "ritmom" nastavi, donijet će nove izbore, na kojima će komiška "vrhunska vlast" možda i jedina izaći na izbore, ...pa će "plebiscit" odlučiti tek preostalih 40-50 "komiških eura", (ne) svjesnih da će i njih, i nas, i Komiže, ubrzo - nestati.
    "Štekat - agina" kapetanija
                                                      Piše: Mićo Sviličić

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!