KATAMARAN?! J..e se komiškoj feudalnoj vlasti za otočane!

Naravno da ne piše o propasti komiškog hotela predvođenog njegovim partijskim šefom - konobarom. 
A evo što piše o potezima viškog gradonačelnika Ive Radice i osobito Agitpropove gradonačelnice Komiže Tonke Ivčević, dojučerašnje "zakonodavne vertikale" (saborska zastupnica): "Radica je potvrdio da neće odustati od blokade i da će, ako bude potrebe, postaviti šator na molu, a Ivčević nam je kazala da je zovu njezinini sugrađani iz Komiže, nudeći se za dežurstvo."
Dežurstvo? 
Jad i bijeda!

Ne znam je li onima iz vrha koji odlučuju o brzobrodskim vezama motiv za najnoviji potez bio povezivanje otoka ili tek politikanstvo.  
Ono što je posve razvidno jest da komiška gradonačelnica nastavlja politiku kaosa, ne samo onu koju je najavio Zoran Milanović, već onu pravu "iskonsku" - koju je Moša Pijade proklamirao na 1. zasjedanju AVNOJ-a 1942. godine u Bihaću: 
„...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.
Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.
Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira...“

Opustošili Komižu i nude - dežurstva?!
Tako je govorio Moša Pijade, a dvije SDP-ove državne vlasti (Račan i Milanović) pomogle su 2 velika komiška stečaja (Neptun i Modra špilja) pa je lokalna vlast doslovce provela Mošinu politiku tjerajući Komižane da odlaze. Jer, mogu otići ili se za malobrojna preostala radna mjesta, koja su prethodno podijeljena svojti i poslušnicima (pa čak i onima koji dolaze sa strane i osigurava im se smještaj ?!), klanjaju lokalnoj faraonki.  
J..e se komiškoj vlasti za Komižane! Katamaran je još jedan primjer, u nizu. Jer tko je na otoku uopće mogati imati informacije za promjene plovidbenog reda? Možda neki sakupljač limene i plastične ambalaže po kontejnerima, ili feudalna vlast koja sada likuje i nuđa - dežurstva?

                                           Mićo Sviličić                                                  

     

Primjedbe

  1. Veceras som isla u komunu jer je svit pozvon na internet da ce bit govora o komiskim ribarima.
    Muj nono Ante je bil ribar koji je hodil na vesla na Palagruzu. Sa njim je hodi i muj otac kuda dite.
    Na jednuj od regati mi je nonota brat i poginu.
    Dol je zivot na putu do Palagruze.
    Barba 'Gusla' mi je dupli zermon i un je removi falkusu.
    A meni nisu dozvolili da intron komunu da je to PRIVTNO ZABAVA i da moram imat darvenu plocicu.
    U soku i nevjerici stojin ispri komune i gledon
    kako masovno ulaze i komizani i turisti bez ikakve plocice. Bice da su oni 'sporki' ribori i 'soferi' diplomati a i oni turisti od 20-ak godisc.
    Srom vos bilo. FUJJJJ!
    Cujem pricu da EU daje pineze.E onda pogotovo svi imamo pravo na sve.
    Gradani su glasali za EU i oni su prvenstveno ti koji imaju pravo na dogadanja od njezinih pinez.
    EU ni nicija privatno prcija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovana, da Komuna jest PRIVATIZIRANA o strane jedne familije zaslužne za sahranu komiškog ribarstva i riblje industrije, višekratno smo pisali na ovom blogu. Vi ste nam samo potvrdili izrečeno. Komiža je razdijeljena među nekolicinom i to nije nikakva tajna... sramotno je kako je komiška vlast postupila prema Vama kao građanki RH i EU.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vjerovatno da som 'osoba' sumljivih namjera da bi intrala bez ikakvega upita
    Cak bi mi doli i jist i pit i smjestaj.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!