BRANKO GRČIĆ - Komiža i REGIONALNI RAZVOJ!

U sklopu predizborne kampanje koalicije "Hrvatska raste" i (sada bivše) zastupnice Tonke Ivčević, komiške gradonačelnice, u Komiži se "dogodio" - 

REGIONALNI RAZVOJ !
Ukoliko je vjerovati Izvješću gradonačelnice Tonke Ivčević za drugu polovicu 2015. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, kojem je bio na čelu Branko Grčić, "iskrcalo" je Gradu Komiži čitavih 1.085.915 kuna za Projekt adaptacije i sanacije pločnika južnog dijela Rive, a vrijednost "projekta", po gradonačelnici, iznosi čitavih 1.399.175 kuna! Prava sitnica - rekao bi sir Oliver.
"Tješi" nas kako je od Grčićevog regionalnog razvoja u Komiži netko ipak zaradio.
A što su dobili Komižani? Pokrpljeni i iskrivljeni pločnik vrlo upitne kvalitete. "Garzuni!" -.tako bi stari Komižani komentirali meštre.
"Kruna svega" je što gradonačelnica (za Radio Split) tvrdi kako ima odobrenja Konzervatora?! Šef splitskih konzervatora o ovome nema saznanja tvrdeći kako je Sanja Buble zadužena za Vis. 
Gospođo Buble, ako ste za ovo išta izdali, svaka vam čast!
Zaključak: 
U Hrvatskoj se doslovno bacao novac po onoj:  "Ima se, mere se, fala dragom Bogu!"
Sada bivši ministar Branko Grčić može doći u Komižu, pogledati svoj "regionalni razvoj". Teško se odlučiti što će biti jači oslonac razvoju: nekvalitetan pločnik ili nakaradna komunalna oprema (stupovi javne rasvjete, posude za cvijeće i drugo).
Dole, u privitku, objavljujemo i gradonačelničino izvješće o "njenom" i Grčićevom "regionalnom razvoju". 
Tko "ga" uoči neka se ne hvali!
:
Sve počiva na "dobrim" temeljima - 660 m2 armature na - osoljenoj zemlji


Iz Izvješća gradonačelnice Grada Komiže za drugu polovicu 2015.:  
Za projekt „Adaptacija i sanacija pločnika južnog dijela rive“ u Komiži odobreno je koncem svibnja od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 1.085.915 kn iz Programa razvoja jadranskih otoka. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.399.375,00 kn. Proveden je postupak javne nabave te je izabran izvođač radova. Radovi su u zadnjoj fazi realizacije.
Cilj projekta: nastavak na započetom projektu adaptacije i oploćenja istočnog i južnog dijela pločnika Rive u Komiži predstavlja prioritetnu investicijsku aktivnost u 2015. godini kojoj je cilj sanacija i daljnji razvoj lučke infrastrukture, te revitalizacija centralnog dijela Komiže. Predmetno područje od izuzetnog je značaja za Grad Komižu jer predstavlja središte svih aktivnosti bilo da je riječ o poslovnom, kulturnom ili pak turističkom djelovanju.
Ciljane skupine su posjetitelji Grada Komiže te poglavito stanovnici Grada s naglaskom na manje i srednje poduzetnike koji se bave ribarstvom i turizmom, izuzetno značajnim gospodarskim granama
na kojima se temelji razvoj i identitet Komiže.
Glavne aktivnosti na projektu: sanacija pločnika, elementi urbane opreme i nova javna rasvjeta.
Očekivani rezultati i koristi: opločenje postavom postojećih kamenih ploča 460 m2, opločenje postavom novih kamenih ploča 200 m2, novi elementi urbane opreme i energetski učinkovita javna rasvjeta, a sve radi izraženih ulegnuća kamenih ploča i oštećene i napuknute betonske podloge na južnom dijelu rive i potpuno dotrajale javne rasvjete, a sve u cilju povećanja razine kvalitete prostora i korištenja istog.
Opravdanost: Riva kao središnje mjesto za tijek gospodarskih aktivnosti kao i suživot svih stanovnika Grada Komiže osnovna je komponenta svih gradskih tokova. Ovim projektom njene vizure, sadržaji i tehnička izvedba izdignuti su na viši nivo te svim njenim aktivnim korisnicima na taj način pružaju ugođaj modernog eksterijera ukomponiranog sa tradicionalnim vizurama zaštićene I. gradske zone.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!