Novogodišnja čestitka

Na kraju smo jedne velike godine za našu hrvatsku Državu.
Na samom početku 2015. izabrali smo državnog poglavara u osobi Kolinde Grabar-Kitarović, kandidata HDZ-a, koja Hrvatsku vraća na onaj put kojom smo krenuli 90-tih godina prošlog stoljeća s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom a to je put euroatlanskih integracija i jačanja veza s državama Višegradske skupine. A prisjetimo se kako je punih 15 godina hrvatska vanjska politika bila usmjerena prema tzv. regionu vraćajući nas u ralje velikosrpske politike iz koje se Hrvatska u Domovinskom ratu, uz velike žrtve, iščupala nakon punih 7 desetljeća. Jedan od zadnjih poteza ove antihrvatske vlasti je otvaranje granice prema neprijateljskoj Srbiji radi prolaska izbjeglica zbog čega smo, umjesto predziđa kršćanstva, postali jedna nepouzdana članica EU od koje su se Slovenija i Mađarska morali zaštititi - žicom.
Na kraju 2015. godine, na parlamentarnim izborima pobijedila je Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om a nakon uspješnih pregovora s Mostom konstituiran je Sabor. Predsjednica Republike Kolinda Grabar - Kitarović povjerila je mandat za sastavljanje Vladu hrvatskom povratniku Tihomiru Oreškoviću čime je ponovno aktualizirano zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske. 
Pred Hrvatskom je bolja budućnost jer će je u idućim godinama, konačno, predvoditi ljudi i opcije koji uistinu vole svoju Domovinu.
"Imamo špijunsku, kriminalnu, proustašku koaliciju." - komentirao je buduću hrvatsku vlast Zoran Milanović, premijer "slučajne" države. 
Takav komentar nas ne čudi i ne zabrinjava jer mi u Komiži živimo u mjestu gdje se upravo Milanovićev "pilot-program" oslobođenja i reformi i doslovce provodi već dugi niz godina. 
U Komiži, bez "ustaša" (jer su završile na ploči u pozadini ili su morali iseliti)
 lokalna je vlast imala prigodu pokazati svu raskoš svoje pameti,
 sposobnosti i ljubavi za Domovinu i rodno mjesto.
Slika s proslave 70-obljetnice dolaska Tita na Vis (rujan 2014.)
gdje su zajedno "antifašisti": Društvo Jebe Tito, Edo Bogdanović (HNS),
Tonka Ivčević (SDP), Dubravka Zanki (HSS) i HRM
(koja očito nije imala drugog posla).
Ne znamo u kojoj smo njihovoj "petoljetki" ali je činjenica da je politika istrebljenja Komiže i Komižana uspješno nastavljena. Regionalni razvoj Milanovićeve vlade na kraju mandata (u kojem je komiška gradonačelnica bila i saborska zastupnica!) predizborno raskopao komišku rivu. Novac namijenjen izvođenju radova (koliko se za sada zna) završit će negdje drugdje, Komiža će dobiti još "stariju" i još "ravniju" šetnicu. A Komižani? Nakon stečaja gotovo svih firmi, preostalim domorodcima preostaje - tek šetati.
Nekad je ravna linija bila jedan od znakova komiške rive,
a sada će je simbolizirati saborske "skaline"
Komiška lokalna politika možda broji svoje zadnje dane. Jer reforme lokalne samouprave ne poznaju ovakve gradove. A po uzoru na državnu SDP-ovu politiku, perad je obilježila tekući mandat komiške lokalne vlasti jer je postala značajna za upravljanje selom ali i platežnim sredstvom vladajućih. 
"Svako jutro jedno jaje, ija, ija, oooooo..." - bila je
reklama Agrokoke iz Velike Kladuše.
A koliko je jaja dala Kukuriku vlada
a koliko Kokoda vlast grada Komiže?
Pošto nada zadnja umire, a na državnoj razini ipak se nazire svijetlo nade, i Komižani se u idućoj 2016. imaju pravo nadati se da će im biti bolje. Stoga im svima, u matičnom mjestu, diljem domovine i u dalekom svijetu, želimo sretnu i blagoslovljenu 2016. godinu!

                                    HDZ - gradska organizacija Komiža
                                            Mićo Sviličić, predsjednik

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!