Hvala Ti Bože što nije 1945-ta!

Doslovce su ugasili Komižu i gotovo sva radna mjesta ali ustrajavaju na obračunu s političkim neistomišljenicima. Mentalni sklop staljinista iz 1945. u Komiži još živi. Vidjelo se to prigodom nedavne proslave 70. obljetnice dolaska zločinca Broza na Vis ali i u svakodnevnom životu.


Hvala Ti Bože što nije 1945-ta!
Komiški "kukurikavci" (SDP-HNS i HSS Tončija Božanića) su kroz zadnjih 15 godina zatvorili većinu radnih mjesta u Gradu Komiži. Redom su "padali": tvornica za preradu ribe "Neptun", područna odjeljenja Srednje škole, područni odjel Osnovne škole u Podšpilju, područni odjel Glazbene škole u Komiži, Matični ured, Ured za prostorno uređenje... Nakon što su poslužili vlastima za "provedbu" lokalnih izbora, i većina zaposlenih u Centru za pomoć i njegu je ove godine upućena Zavodu za zapošljavanje...
Prije  nekoliko dana stečajem je završena agonija turističko-ugostiteljske tvrtke "Modra špilja" d.d. Prilikom uručenja odluka o otkazu, stečajni upravitelj je radnicima rekao kako su se za njih "do kraja borili njihov direktor i njihova gradonačelnica"?!
Oba velika komiška stečaja ("Neptun" i "Modra špilja") dogodila su se za vrijeme vladavine lijevih koalicija na čelu s Ivicom Račanom (SDP) i Zoranom Milanovićem (SDP). Oba su premijera prepustila vodeće komiške tvrtke lokalnim šerifima - pa je tako Tonči Božanić (HSS) "spašavao" "Neptun" a Edo Bogdanović (HNS) - "Modru špilju". Svatko na svoj način! Netko u duhu socijaldemokracije a neko u duhu HSS-ovog kršćanskog socijalnog nauka.
I dok lokalna vlast, predvođena gradonačelnicom i saborskom zastupnicom Tonkom Ivčević, lije krokodilske suze za nezaposlenima, Staljin u Komiži ne spava! 
U sjeni stečaja "Modre špilje", vlast nalazi vremena za političke čistke pa u gradskoj tvrtki Nautički centar d.o.o. tamošnja direktorica Brigita Fiamengo ("dokazana" splitska poduzetnica) obračunava sa sindikalnim povjerenikom i političkim neistomišljenikom. Tu se ne zaustavlja, pa progoni i one koji su slabo nadzirali "neprijatelja".
"Očekivao sam da nikad neću doživjeti da u svojoj državi da se predsjedniku sindikata daje otkaz radi različitog mišljenja". - komentirao je predsjednik jednog hrvatskog sindikata dopis direktorice Nautičkog centra Komiža u kojemu ona traži suglasnost za otkaz svom sindikalnom povjereniku.

A mi bi rekli: Hvala Ti Bože što nije 1945.! Tada su politički pređi ovih što liju krokodilske suze za nezaposlenima, a istovremenu daju otkaze svojim neistomišljenicima, te stvari rješavali po kratkom postupku, uz povik: "Zatvorite škure, nimote co vidit!", dok su neprijatelje odvodili prema jamama.
1944/45  komiški komunisti punili su jame na Biševu i na Visu njemačkim zarobljenicima ali i svojim sumještanima koji su im se politički ali i privatno zamjerili: Sve: U ime naroda!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!