A kad će velika fešta starog-novog NAUTIC RADIO KOMIŽA ?

NAUTIC RADIO KOMIŽA - Veliki je poslovni uspjeh saborske zastupnice Tonke Ivčević (SDP)
"Lipo je imat radio" - rekla je 2006. godine Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže, kada se upustila u jedan od svojih "poslova stoljeća".
1. faza
Njena želja "ostvarena" je novcem gradske firme Nautički centar d.o.o. Komiža (u kojoj je Tonka Ivčević tada bila pojedinac - Skupština) pa je od Dražena Gazije kupljen Nautic Radio Vis. U svibnju 2007. godine, Nautički centar d.o.o. Komiža osniva samostalnu tvrtku Nautic radio d.o.o. Komiža. "Tvrtka" je ubrzo ostala bez vlastitog programa a (očekivano) postala je i veliki financijski "uteg" Nautičkom centru d.o.o. Komiža. Tada se Tonka Ivčević i njeni "astronauti" odlučuju na novi "posao stoljeća".

2. faza
Krajem 2007. godini prodaju 49% poslovnog udjela Nautic Radija društvu Slobodni Hvar d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, koje je vlasnik "Radija Slobodni For". Godine 2008. donosi se odluka i o prodaji preostalih 51% udjela istome kupcu. 
Tek nakon izbora 2009. godine, javnosti i oporbi je dostavljen Ugovor iz kojega je bilo jasno da su iza ovog "posla stoljeća" ostali dugovi od preko 300 tisuća kuna. S probližavanjem lokalnih izbori 2013. godine, kreće novi "posao stoljeća":

3. faza
Pojavljuje se "moćna" JRM, Jadranska radijaska mreža koja pokreće "novi-stari" Nautic radio. Sve se to podiže na "višu razinu" u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore. Velika fešta na rivi, velika obećanja, zapošljavanja... a kada je pobijedila politička opcija koja je i pronašla novoga vlasnika Radija, slijedila je "naplata". JRM, koja kod preuzimanja Nautic Radija nije preuzela i pozamašna dugovanja tvrtke "Slobodni Hvar", pokušava se krajem 2013. godine "ukrcati" na gradski proračun nanerazvijenijeg otočkog grada u RH. Za sufinanciranje zaposlenih i suradnika (među kojima je i gradski vijećnik vladajuće koalicije), potražuju 13 tisuća kuna mjesečno a vladajuća koalicija im odobrava 3 tisuće kuna. 
Sve je to "prava sitnica" za sir Olivera i "bogatu" Komižu, pa se možemo nadati da će, po uzoru na županicu Sisačko-moslavačke županije, uskoro uslijediti još jedna Velika fešta povodom svečanog otvaranja starog-novog Nautic Radija.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!