UPU naselja Komiža - osvanula nova T2 zona u NORPINI!

Izrađen je novi prijedlog UPU naselja Komiža, podjednako loš kao i onaj prije 3 godine. Donosi nove podjele među građanima vlasnicima parcela.
Zona 5b (predjel Draga iznad hotela) i nadalje je zona "komiških velikana" a većina vlasnika zemljišta je - "izvisila" u zoni 6 - "gradnja u zelenilu".
Ipak i toj zoni 6 nisu svi jednaki: Od čestica 267/1, 267/2, 266/3 i 266/4 u predjelu Norpina, koje pripadaju Igoru Varšeku iz Zagreba, Nikole Hečinovića 5, formirana je Turistička zona T2. Tu zonu je na "nečiji" nagovor, prijedlog ili "blagoslov" ucrtala tvrtka URBOS d.o.o. iz Splita!
Ta je zona odmah ucrtana i u prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Komiže koju je izradila tvrtka Urban design d.o.o. Zagreb!
Kako se gosp. Varšek uspio "izboriti" za Turističku zonu, on najbolje zna ALI se nameće pitanje za onu koja o svemu odlučuje - gradonačelnicu Tonku Ivčević:
Gospođo Ivčević, hoćete li i druge građane koji imaju zemljište u tzv. zoni 6. uputiti koji je to put da i njihove parcele, poput parcela gosp. Varšeka, postanu Turistička zona?
U moru komiškog zelenila, iznuknula je nova Turistička zona i odmah ucrtana u oba plana: UPU naselja Komiža i Izmjene i dopune PPU Grada Komiže
Evo kako je u prijedlogu Odredbi za provođenje opisana Zona gosp. Igora Varšeka:
http://www.komiza.hr/wp-content/uploads/2013/11/ODLUKA-Komiza_10_2013_Ponovna-JR.pdf

T2 Turističko naselje Rogači 

(5) Za gradnju građevina ugostiteljsko-turističke namjene T2-turističko naselje Rogači , prikazane u grafičkom prikazu 1.0 „Korištenje i namjena površina“ u mjerilu 1:2000 primjenjuju se sljedeći uvjeti; 

Namjena
Minimalna
veličina
građevinske
čestice

Maksimalni
koeficijent
izgrađenosti
-kig

Maksimalni
koeficijent
iskorištenosti
-kis

Maksimalni
broj etaža

Najveća
dopuštena
visina
(m)

Minimalna
ozelenjena
površina

T2
500 m2
0.15
0.30
Po+P+1
6.0
60%

- Moguće je graditi građevine ugostiteljsko turističke djelatnosti, turističko naselje, s pratećim kompatibilnim poslovnim, trgovačkim i športsko-rekreacijskim sadržajima. 
- Ukupna površina zone iznosi cca 6500 m2 
- Zona je u potpunosti neizgrađena s starim stablima Rogača koje je potrebno u najvećoj mjeri zaštiti i urediti - Maksimalni kapacitet turističkog naselja iznosi 80 ležaja - Uređenje i oblikovanje ugostiteljsko-turističkih građevina okruženih visokim zelenilom na način da se uklope u ambijent načinom i materijalima gradnje. 
- Minimalno 30% građevne površine mora biti uređeno kao Hotel s pratećim centralnim sadržajima (recepcija, sanitarije, ugostiteljstvo...itd.) te 70% površine uređene kao 
pojedinačne vile i apartamani prema važećem Pravilniku. 
- Moguća je fazna gradnja turističkog naselja na način da se proporcionalni dio centralnih sadržaja gradi s vilama-apartmanima. Moguće je formiranje do 10 vila/apartmana na pojedinačnim česticama. 
- Maksimalna tlocrtna površina ville-apartmana iznosi 100 m2. 
- Minimalna udaljenost građevina od susjednih čestica iznosi 5,0 m. 
- Minimalna udaljenost građevina od prometnih površina; 
o 5 m - od ruba glavnih cesta, sabirnih i pristupnih ulica - Oblikovanje građevina se mora prilagoditi postojećem ambijentu, te uskladiti s 
krajobrazom i slikom naselja uz korištenje tradicijskih materijala i načina gradnje. 
- Krov je moguće urediti kao ravni ili kosi nagiba do 45 stupnjeva 
- Parkiranje vozila prema uvjetima iz članka 28. ovoga plana na otvorenim parkirališnim površinama ili u javnim garažama. 
- Priključak na komunalnu infrastrukturu se rješava u skladu s rješenjem infrastrukture sadržane u Urbanističkom planu (kartografski prikazi br. 2.a., 2.b., 2.c. 2.d. i 2.e. u mj. 1:2000) i prema posebnim uvjetima tijela državne uprave, javnih poduzeća i pravnih osoba s javnim ovlastima

Primjedbe

  1. Milanka Opačić u Splitu: Nećemo dopustiti da HDZ opet pobijedi i opljačka Hrvatsku!
    A mi bi dodali: Pogledajte lokalno u Komiži kako se pošteno radi!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!