Sv. Salvestar - vjerujete li više svojim očima ili svojoj vlasti?

Ukoliko ste slučajno zalutali na naš blog, tada ćete se iznenaditi koliko smo već postova posvetili "tragediji" zvanoj "gradnja broda Sveti Salvestar". 
Zbog čega o neispravnom brodu drugi blogeri ništa ne pišu? Gdje su sada slike? Kad je prvi puta Sv. Salvestar uplovio u Komižu postavljali su slike broda, dočeka i razdragane gradonačelnice na kuverti broda... Sada kada je Sv. Salvestar privezan na vrhu lukobrana s 4 konopca - nema ničeg. I to stoga što o komiškoj vlasti treba pisati samo pozitivno a u slučaju Sv. Salvestra ima svega, samo ne pozitivnog.
Jer u spiskanju državnog i našeg - komiškog novca (uz hipoteku na Spomen dom) za gradnju neispravnog broda nema ničeg pozitivnog. Dapače! Pored ovakvog (u blagu ruku) neodgovornog upravljanja javnim novcem, mi Komižani bi se morali praviti da je sa Sv. Salvestrom sve u redu !?
Sv. Salvestar - vjerujete li više svojim očima ili svojoj vlasti? -
HDZ je jedina komiška politička opcija koja je čitavo vrijeme upozoravala na štetnost ovakve ove brodogradnje, kako za budućnost Poljoprivredne zadruge (bivšeg brodara), tako i za imovinu Grada ali i za održavanje linije za Biševo. Znali smo da ovaj pothvat neće izaći na dobro.
Danas smo, po prvi puta u četiri godine (koliko traje gradnja i sanacija Sv. Salvestra), zvanično upoznati s problemom. Nova direktorica Nautičkog centra Brigita Fiamengo primila je naše vijećnike i izvijestila ih o stanju Sv. Salvestra i rješenjima koja traži u nezavidnoj situaciji. U tome zasigurno neće imati lagan posao.
Nama, a i mnogima, jasno je da iza neuspješne brodogradnje ne stoji samo tvrtka Posejdon. Tu su svakako komiška gradonačelnica Tonka Ivčević (donedavno je sama predstavljala Skupštinu Nautičkog centra) i članovi Nadzornog odbora, te oni pojedinci koji su izabrali brodograditelja i "upravljali" projektom. 
Mi takve lijepo preporučamo - institucijama (kako bi rekao Gadafijev prijatelj). Neka se tamo podsmjehuju (kao što to čine Vinku "Janku" za vrijeme sjednice Gradskog vijeća) i prodaju fore "kokoš-jaje". Tamo će imati vremena objasniti zbog čega su se uopće odlučili graditi brod, po čijem projektu, tko se sve uplitao u izmjene projekta, zbog čega su baš Nuiću ustupili posao i osobito - je li netko nekome nešto dao u džep ili ga "kompenzirao" na neki drugi način!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!