Feljton: TKO JE PROTIV KOMIŽE (3.dio) - POS: Stanovi za odabrane pojedince a ostalima - predizborna obećanja!

Komiški POS? Za one koji jedva sastavljaju kraj s krajem - obično predizborno obećanje i sanak pusti. Za one koji vode "operaciju" - prilika je da se (još jednom) riješi pitanje stambenog prostora "na špale" čitave Komiže. 
Naime, kad se od 64 prijavljena izuzme većina koja nije kreditno sposobna, ostaje odabrana manjina s dužnosničkim i direktorskim plaćama i oni koji raspolažu gotovinom. Dakle, jasno je za KOJE bi se pojedince gradili stanovi na GRADSKOM zemljištu!

SUKOB INTERESA!
Prvo su idejni i drugi projekti komiškog POS-a progutali novac koji je nekadašnja Općina Komiža (od sredstava uprihođenih od prodanih društvenih stanova) bila namijenila za gradnju Staračkog doma.
Zatim su počeli "makinacije": Od 5 članova Komisije za provedbu POS-a i kreiranje Liste, čak 3 su se javila za kupnju POS-ovog stana.
Od 4 člana tadašnjeg Gradskog poglavarstva, 3 nisu uopće smjela odlučivati o POS-u (gradonačelnica koja se prijavila za kupnju stana i još 2 člana koja su bila rodbinski povezana s budućim kupcima).
O jedinstvenom načinu sastavljanja Liste na kojoj su i oni koji je sastavljaju pisao je "Večernji list". Iako upozorena da je u sukobu interesa, gradonačelnica Tonka Ivčević je ustrajala pa je prijavljena saborskom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.
 
Povjerenstvo je reklo svoje:  Gradonačelnica Grada Komiže je u SUKOBU INTERESA!
Ona ne misli tako: "Ne smatram da sam prekršila zakon, niti da sam u sukobu interesa – kazala nam je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je Ivčević iskoristila gradonačelničku funkciju..." - iz "Slobodne Dalmacije" od 26. 11. 2009. Tekst u cijelosti: http://slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/80634/Default.aspx

HOĆE LI IMENA KUPACA BITI POZNATA PRIJE IZBORA 2013.? 
Pitanje POS-a našlo se i prošloga ljeta (1. 8.2011.) na dnevnom redu Vijeća kada se zaključivalo spornu "nagodbu" s obitelji Borčić. Gradonačelnica je rekla kako je odustala od kupnje stana. Je li? Sa druge strane 64 podnositelja zahtjeva (p)ostala su sredstvo političkog manipuliranja. Evo i transkripata:
Zapitajte se: Čemu služi Lista sa čitavih 64 imena iako se zna da golema većina nije kreditno sposobna? Samo za izbore. Dokaz: Ukoliko bi se Lista "pročistila" od onih koji nisu kreditno sposobni prije svibnja 2013. bilo bi prejasno da tek 10-tak podnositelja zahtjeva ostaje u igri za gradnju stana na zemljištu koje pripada svima NAMA. I onima koji nisu kreditno sposobni, i onima koji se nismo ni prijavili. Tada bi građani znali procijeniti TKO ih laže već 2 mandata. A tada bi i izbori bili unaprijed odlučeni! 

Piše: Mićo Sviličić 

Primjedbe

  1. Ja bi se isto javia,jel netok zna kome se triba javit?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav, zanima me gdje mogu naći neku agenciju za kupnju stanova, zanimljiv mi je Zadar, uspjela sam naći ovu stranicu. - prodaja stanova zadar

    OdgovoriIzbriši
  3. Poštovana, ne znamo kakva je situacija sa gradnjom stanova u Zadru. Ovdje u Komiži se "grade" već 8 godina, za one s velikm saborskim primanjima i neke njihove frendove u inozemstvu i tuzemstvu. Većina onih koji se prijave za kupnju predstavlja tek "kvorum" ili "kritičnu masu" kojom se pojedinci na vlasti posluže da svoju vječnu "glad" za nekretninama i ostalim "dobrima" prikažu kao opće dobro.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nažalost, s nekretninama se radi svašta i mnoge su sumnjivog porijekla, imam pozitivna iskustva sa ovom firmom i toplo preporučam -novogradnja Zagreb

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!