URBANISTIČKI PLAN "MUKE PO KOMIŽANIMA"



Komiške i Komižani,
do 7. 6. 2010. u Galeriji Borisa Mardešića će biti izloženi prijedlozi:
-          izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Komiže i
-          Urbanističkog plana naselja Komiža.
Iskoristite svoje građansko pravo i pogledajte što je s Vašim nekretninama!
Osobitu pozornost obratite na prijedlog UPU naselja Komiža i mapu:
4.0. NAČIN I UVJETI GRADNJE.
Nije svejedno u kojoj su od predležonih zona „smjestili“ Vašu nekretninu.
I
Ukoliko je Vaša nekretnina u zoni 5.a1 ili 5.b, tzv. „gradsko tkivo“ (obojano ljubičastom bojom) – možete mirno spavati jer je tamo namješten - BINGO.
II
Međutim, ukoliko se Vaša nekretnina nalazi u zoni 6. a, 6.b ili 6.c, tzv. „stanovanje u zelenilu“ (obojano zelenom bojom) tada Vas je „netko“ debelo oštetio jer se u toj zoni ne smije graditi građevina viša od prizmenice ili 1-katnice a za objekt tlocrtne površine od 100 m2 površina vaša parcele mora biti od 668 m2 (u zoni 6a i 6b) do čitavih 1000 m2 (u zoni 6c) uz uvjet pravokutne izgradnje (1:2 do 1:4) itd. U naravi, to znači da će većina parcela u tim zonama imati zadaću osiguravati kisik za postojeće objekte u tim zonama i buduće objekte u novoproglašenom „gradskom tkivu“!
III
Ukoliko se Vaša nekretnina nalazi na predjelu „Vrh Gospe“ (iznad planirane prometnice), Grižice ili „na Mlin“, u zoni Z5, tada je „netko“ Vašu nekretninu proglasio - zaštitnim i pejsažnim zelenilom unutar kojeg je zabranjena gradnja.
zona
Veličina parcele (m2)
Postotak izgrađenosti
(tlocrt)
Broj etaža
Najveća dopuštena visina
Min. udaljenost objekta od međe
Max. visina ogradnog zida
Max. broj kreveta (za ugost.objekt)
5.a1
100 - 200
60 %
Po+Pr+2
11,0 m
od 0,0 do 3,0 m
3,5 m
80
5.b
100 - 400
40 – 60 %
Po+Pr+2
11,0 m
od 0,0 m
3,5 m
40
5.a2
300 - 1000
20 - 30 %
Po+Pr+2
10,0 m
3,0 m
1,5 m
20
6. a
300 - 1500
15 %
Po+S ili Pr
4,0 m
3,0 m
1,5 m
10
6.b
500 - 2000
15 %
Po+S ili Pr+1
7,0 m
3,0 m
1,5 m
20
6.c
600 - 1500
10 %
Po+S ili Pr+1
7,0 m
3,0 m
1,5 m
10
Vrijeme je kada vlast Grada Komiže odlučuje i „kroji“: Tko će na svojoj čestici smjeti izgraditi hotel a tko – štalu!
Ne spavajte, jer kad se probudite može biti – kasno.
KLIKNITE NA SLIKU ZA DETALJNIJE PRETRAŽIVANJE I
POGLEDAJTE GDJE SPADA VAŠA PARCELA

Primjedbe

  1. Dajte stavite Podhumlje da vidim di je to priko noći Vinko Svile svoju zemlju ubacio u gtrađevinsko.

    Podhumjor

    OdgovoriIzbriši
  2. zoc grode nove kuće usri centra Komiže i cine ca ih voja ???
    Hvala !!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jer nema građevinske inspekcije a ova lokalna vlast nema interesa naplatit komunalni doprinos osobito ako gradi netko od njihovih ili netko po babama i stričevima.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jer nema građevinske inspekcije a ova lokalna vlast nema interesa naplatit komunalni doprinos osobito ako gradi netko od njihovih ili netko po babama i stričevima.

    OdgovoriIzbriši
  5. U Komiži vlada građevinski banditizam i krađa tuđeg zemljišta. Zemljište je dijaspori bilo sigurno dok je bilo nacionalizirano. Mogli smo biti mirni do povratka iz Kalifornije.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odgovor HDZ-u: Nimo građevinske inspekcije jer uvik neko od svih njih grodi po nonotu i borbama, a riba smardi od glove, Splita i Zagreba. Smrod će bit za ćut pred izbore kad Balkanci i vlaji utvore justa i poćnu brumat.

    OdgovoriIzbriši
  7. Osvrt na:
    28. rujna 2011. 01:40 Reply - zoc grode nove kuće usri centra Komiže i cine ca ih voja ???
    Hvala !!!! - Molim, samo
    ku imo pinez neka grodi, ma di mu se dozvoli. Ali ne može se za grodnju pokrast tuđi vartal, porušit stori kameni zid, kamen pokrast, napravit novu među na tuđem vartlu i napravit veću kuću nego je vlastita građevna parcela. Govorimo o Lucici i šjor meštru Šušti. Kad su ga likvidirali, pokrali su mu i zemju i stvori iz kuće, ma i pohranjenu vrednost iz trezora policije na Visu i to sve u vrimenu ostavinskog postupka ca je zabronjeno. Pogotovo ni dozvoljeno preuknjižavati imovinu za vrime ostavinskog postupka i to sve do odluku suda. Kad bi se stori ustali. Ma im se okreću kosti u grobu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Poklonjom kuću sa vartlom u Komiži-Lucica i grob na groblju Sv. Mikule posli pravnog sređenja i ekshumacije košćic.

    OdgovoriIzbriši
  9. Okrece se vece od jednega u grobu. Jer je svak postol pokvaren radi imovine i ni vec ni cudo da mati cer hoce da z...be, ne da se gre po zakonu, nego sve kradjom!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. U više navrata na Gradskom vijeću su postavljana pitanja o UPU naselja Komižac(kada će javna rasprava). Uglavnom se dala djelomična informacija: Po prijavi komiškog HDZ-a, planovi su kod urbanističke inspekcije. Zašto djelomična informacija? Jer su planovi predmet postupanja, ne samo urbanističke inspekcije, već i državnog tijela koje se bavi korupcijom i organiziranim kriminalom. Naravno da taj dio informacije nije za javnost.
    S druge strane, član vladajuće koalicije u Odboru za urbanizam(s nama nepoznatom naobrazbom) proziva nas da smo protiv Komiže. Isti je zasigurno nekada prozivao neprijateljima (bivše) države sve one koji su se zalagali za slobodu govora, ljudska prava i demokraciju jer su tada samo ONI smjeli iznijeti mišljenje (Komiteta).

    OdgovoriIzbriši
  11. Mislim da bi i jedna i druga stranka i HDZ i SDP trebala sebe zapitati što je to napravila da MLADI OSTANU na otoku , u Komiži.
    Bez otvaranja novih radnih mjesta, bez gradnje stanova , i usvajanja DETALJNOG URBANISTIČKOG PLANA.
    Dok se vi svađate i ometate donošenje vitalnog plana za razvoj Komiže , ljudi napuštaju otok. ZAUVJEK, možda će za deset godina biti kasno !!!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!