UZJAHALI STRANKU ALI NE I BIRAČE!

Usporedbom izbornih rezultata HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika i župana na području Grada Komiže vidi se da nešto nije u redu.

Naime na lokalnim izborima 2013. i 2017. godine ti se brojevi otprilike podudaraju ili variraju u 10-tak glasova.  Na ovim izborima kandidat za župana Blaženko Boban dobio je 238 glasova, a kandidat za komiškog gradonačelnika Tonći Vukasović tek 83 glasa. Dakle, gotovo 3 puta više.

Tek malo bolje prošla je lista za Gradsko vijeće sa 98 glasova i samo 1 vijećničkim mjestom.

U studenom 2019. godine sam napustio HDZ. Nije me nitko najurio kako je to nova 'agitatorica' u kampanji govorila. Polazište je valjda bilo da će čakulama protiv mene skupiti poneki glas. A doživjeli su potop.

Rezultat HDZ-ove katastrofe u Komiži leži u pojedincima koji su, nakon mog odlaska iz stranke posegli za mutnim radnjama: krivotvorinama i fingiranim (a neodržanim) unutarstranačkim izborima. Te osobe koje nisu bili niti članovi Gradskog odbora, sebe su postavili za kandidate. 

Naime, unutarstranački izbori u HDZ-ovim županijskim, gradskim i općinskim organizacijama održani su krajem 2020. godine. Na području Komiže članovi nisu pozvani na te izbore ali postoji "poziv" koji je nekome poslužio kako bi obmanuo viša stranačka tijela da su izbori održani i kako bi se "preuzelo" gradsku organizaciju HDZ u Komiži.


Krivotvoritelju je bila velika žurba pa je ispunio i krivi obrazac, onaj za "općinske" organizacije HDZ, iako u Komiži gradska organizacija djeluje pune 24 godine.
Krivotvoritelj se u toj "raboti" poslužio imenom NENADE CIMIĆ, članom dotadašnjeg GO HDZ Komiža, navodeći je za predsjednicu iako ona to nikada nije bila. Tolika je bila žurba da potpis niti približno ne sliči njezinom!
Nenada Cimić mi je potvrdila da je riječ o krivotvorini.
Eto, takvi su pojedinci sastavili HDZ-ovu listu.
Rezultat takvoga rada je izborni "rezultat".
Birači i članovi nisu prepoznali njihovu pamet, tek njihovu nesposobnost, nepismenost i "ambiciju". 
Dio HDZ-ovih birača, pa i članova, nije uopće izašao na birališta. Ostali su doma. Dio ih je zaokružio druge liste i kandidate.
Izborni rezultati zidara (kojega tako često spominju) na lokalnim izborima 2009. i 2013. godine za ove "umne radnike" je nedostižan san.
Sada neka uvjeravaju sebe i druge kako je potpuni potop HDZ-a u Komiži zapravo veliki uspjeh. 🤣🤣

Bit će još nastavaka.

                       Mićo Sviličić

P.S. Dok ne zaboravim, na čelu svih lista u Hrvatskoj bio je NOSITELJ. Na plakatu HDZ-ove liste za komiško Gradsko vijeće bio je NOSILAC. 🤣🤣






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!