Dok Partija vlada, ekologija spava!

Jedna od ljepših jadranskih plaža, Gusarica ispred istoimene crkve i hotela "Biševo" u Komiži već godinama je "okupirana" jahtama ili "plovećim zahodima" kako Komižani nazivaju ova plovila. Gradonačelnica (i SDP-ova saborska zastupnica) Tonka Ivčević i njeni pajdaši "amputirali" su gotovo cjelokupni komiški turizam, osim nautičkog, koji nekima donosi laku i brzu zaradu. A kore od lubenica, ostaci jabuka, plastične boce, "tuferi", kondomi i g...a plutaju prema plaži na kojoj je iz godine u godinu sve manje kupača. Prošloga ljeta bunili su se privatni iznajmljivači i - nitko nikome. O njihovoj peticiji nikada se nije službeno raspravilo na sjednici Gradskog vijeća.
Gomila jahti ispred gradske plaže
A gdje su sad ekolozi? Svi su u službi Partije, od Ministarstva preko Inspekcije zaštite okoliša do "nevladinih" udruga. Što ako nekog kupača uhvati proljev? Ništa, ima ambulantu i neka pazi što jede. A što ako, ne daj Bože, od zagađenja ugine poneki dupin ili sredozemna medvjedica? Opet ništa, jer dok Partija vlada, ekološke udruge šute.
Morski čovik je dovoljno pametan i zaobilazi zagađena mjesta a u Komiži ga nitko ne bi štitio jer dok Partija vlada, udruge - šute!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Komiža: "nastavimo lijepu prIču..." - KAMP KAMENICE

Sada znamo kako se JNA na Visu "odbranila" od napada MUP-a

TITOVA ŠPILJA - komunistička LAŽ!